Qui som

Ràdio Arrels, mitjà generalista, és l’emissora més veterana de Catalunya del Nord. Contribueix a mantenir i promoure una consciència catalana entre la població nord-catalana, tot fomentant l'ús de la llengua. 
Ràdio Arrels neix el 28 de maig del 1981 al barri de Sant Jaume de Perpinyà, en el context de la primavera francesa de les emissores lliures. Malgrat iniciar-se en condicions precàries, aquest mitjà ideat 100% en català es converteix ràpidament en un punt de referència destacat. El seu artífex, Pere Manzanares, pretén complementar amb la llengua del país l’abundant oferta radiofònica sorgida en poques setmanes a la ciutat, majoritàriament en francès. Ràdio Arrels és i hi serà l’única emissora amb programes produïts exclusivament en català.

El juliol del 1981, Ràdio Arrels es trasllada al poble de Cànoes, limítrof de Perpinyà, tot desenvolupant la seva oferta. Incorpora nous col·laboradors, eixampla l’horari d’emissió en directe i millora la difusió, que abasta la plana del Rosselló. Els locutors voluntaris es van professionalitzant, s’emeten els primers informatius i es multipliquen els programes temàtics, concursos i seqüències interactives
amb els auditors.
El mateix any es funda a Perpinyà l’Associació Arrels, de llei francesa 1901, per donar suport legal i financer al mitjà radiofònic. Amb l’entitat es comencen de recaptar recursos privats, a través de militants dels àmbits culturals nord-catalans. El catalanisme històric reconeix l’interès existencial de Ràdio Arrels.
L’emissora assoleix la primera autorització oficial d’emissions el 20 de desembre del 1983.
A la tardor del 1985, Ràdio Arrels torna a Perpinyà, ocupant una planta del Centre Cultural Català, al barri cèntric de Sant Mateu. La inclusió en el territori es fa més important, s’incrementa l’audiència amb un nou centre emissor. Aquesta etapa de creixement inclou la definició d’un model radiofònic estable de música i continguts parlats.

Des de l'estiu del 2003, Ràdio Arrels ocupa locals del molt cèntric carrer dels Agustins de Perpinyà. La presència al cor de la ciutat, a 
vista dels vianants, representa un avantatge.
Al fil dels anys, Ràdio Arrels s’ha convertit en un mitjà de referència informativa a Catalunya del Nord, amb un arxiu de 27.000 entrevistes.
L’enquesta Médiamétrie atribueix a Ràdio Arrels 55.000 auditors en audiència acumulada en períodes de 21 dies seguits. Amb 4 hores de directe diari, és una de les ràdios catalanes que més programació musical en català proposen (el 35%).
El conjunt d’institucions del territori propi i de la regió Occitània reconeix amb Ràdio Arrels una eina ineludible, adreçada a un públic atent. El món associatiu, molt actiu a les comarques de Perpinyà, sol·licita Ràdio Arrels com a canal de difusió, amb un paper important en la dignificació de la llengua catalana. S’hi expressen en català centenars de persones, entre elles batlles, polítics, responsables socials i econòmics, artistes i esportistes. Ràdio Arrels és un vector de difusió de valors d'identitat, culturals i nacionals catalans, associats a l’entreteniment.
A còpia de temps, paciència i plena dedicació del seu personal, Ràdio Arrels ha aconseguit un alt nivell de respectabilitat, fins arribar a l’estatus d’ institució de Catalunya del Nord .
Les orelles més exigents reconeixen una emissora avesada a seleccions musicals de qualitat, on la world music i la cançó francesa d’autor fa costat a la música en català antològica i contemporània.

El 2017, Ràdio Arrels té un equip format per 4 professionals i 30 voluntaris.
Des del 2013 desenvolupa dos estudis de producció a les viles de Ceret i Prada, des d’on treballen els seus corresponsals. Aquest acostament comarcal a Catalunya del nord és únic en el panorama radiofònic del territori.
Amb quatre freqüències, cobreix cadascuna de les 6 comarques de Rosselló, Vallespir, Conflent, Cerdanya, Capcir i Fenolleda.