"Josep" Cèsar al millor film d'animació

Catalunya Nord

| Aurel

Nou premi pel film d'animació "Josep" amb el Cèsar al millor film d’animació.

"Josep", és el títol d'una pel·lícula dibuixada que es basa en la història del dibuixant Josep Bartolí però també amb elements de ficció.
La pel·licula és del realitzador Aurel, que tot i no tenir cap lligam directe ni amb la Retirada, ni amb el Josep Bartolí, va descobrir el seu treball artístic arran del llibre que li va dedicar el seu nebot, el fotògraf Jordi Bartolí. A partir d'aquí va descobrir la història dels camps i el fons documental del dibuixant català.
A través de la vida del Josep Bartolí, la pel·lícula tracta de la Retirada del 1939, de l'arribada dels refugiats als camps de concentració a les platges i el posterior exili a Amèrica on va conèixer Frida Kahlo.
Després de més de 10 anys de feina per arribar a sortir el film, Aurélien Froment, conegut com a Aurel, va culminar el seu projecte formant part de la selecció oficial del prestigiós Festival de Canes. 
D'ença el film ha anat acumulant diversos premis, per culminar amb aquest Cèsar al millor film d’animació.
A més dels dibuixos de l'Aurel i del Josep Bartolí, que fusionen, també es pot destacar el càsting de veus Sergi Lopez, Silvia Perez Cruz, que també signa la banda sonora, Bruno Solo, Valerie Lemercier o encara François Morel. Els diàlegs són multilingües, en català, castellà, francès i anglès.