El film d’animació “Josep” ha obtingut el premi Louis Delluc del primer film

Catalunya Nord

| Aurel

El film d’animació “Josep” ha obtingut el premi Louis Delluc del primer film. “Josep” és un fil d’animació realitzat per Aurel, sobre la vida del dibuixant Josep Bartoli durant la guerra d’Espanya.Es tracta d'una producció franco-catalana que tracta del dibuixant barceloní Josep Bartolí que va passar per molts camps de concentració francesos, entre els quals els de Sant Cebrià, Argelers i El Barcarès.
Fa 10 anys el dibuixant Aurel va llegir el llibre del Jordi Bartoli, fotògraf i nebot del Josep, sobre la Retirada i on es podien veure alguns dels dibuixos del Josep.
A més dels dibuixos de l'Aurel i del Josep Bartolí, que fusionen, també es pot destacar el càsting de veus Sergi Lopez, Silvia Perez Cruz, que també signa la banda sonora, Bruno Solo, Valerie Lemercier o encara François Morel. Els diàlegs són multilingües, en català, castellà, francès i anglès.
A través de la vida del Josep Bartolí, la pel·lícula tracta de la Retirada del 1939, de l'arribada dels refugiats als camps de concentració a les platges i el posterior exili a Amèrica on va conèixer Frida Kahlo.
La pel·lícula d’animació també ha donat vida a una banda dibuixada Josep, que ha estat publicada també en català.