A l'escola d'Alenyà, sembla que el virus ha circulat entre els alumnes

A Saorra, en canvi, l’escola podria tornar a obrir dilluns

| Google Maps

A l’escola d’Alenyà semblaria que el virus ha circulat entre els infants. Dues classes estaven tancades des de dilluns per un cas confirmat a CE2 i un tancament preventiu d’una classe de CM1. Doncs ahir una tercera classe va haver de tancar per un nou cas de Covid-19. Un alumne de CE1 ha donat positiu. Ahir tots els seus companys de classe i els professors van tornar a casa. Hauran de fer una prova de detecció del virus d’aquí una setmana.

A Saorra, en canvi, l’escola podria tornar a obrir dilluns. Una 50a d’alumnes s’han hagut de quedar a casa des de l’inici de la setmana perquè 2 adults de l’escola van donar positiu. A Saorra ara esperen els resultats de noves proves. El Prefecte espera aquests resultats per decidir d’una eventual reobertura de l’escola.

Mentrestant l'estat francès ha decidit alleugerir  el protocol relatiu al tancament de classes. Fins ara quan un mainatge donava positiu, tota la classe havia de tancar i els mainatges tornaven sistemàticament a casa. Però el ministre de Salut va assegurar ahir que el virus circula poc entre els infants. Per això a partir d’ara ja no hi haurà cap període d’aïllament pels infants que hagin estat en contacte amb una persona contagiada.