Ajornada fins al mes de gener la reobertura de l'estació del Puigmal

Una part del material necessari no ha arribat degut a retards provocats per les vagues segons el president de la Comunitat de Comunes Pirineus Cerdanya

Aquest dissabte havia de tornar a obrir l’estació del Puigmal que va ser tancada l’any 2013 per motius econòmics però uns problemes logístics degut a les vagues d’aquestes darrers setmanes ho impedeixen.

De moment no hi ha cap data oficial però s’apunta a la segona meitat del mes de gener.

El vilatge d’Er, que és propietari de l’estació, ha estat convençut per al projecte del grup Rossignol que proposa un nou concepte on l’esquí alpí ja no serà el protagonista sinó que es tractarà d’una estació « 4 temporades » (Trail, VTT, marxa nòrdica i esquí de muntanya)

L’objectiu és de fer viure l’estació tot l’any, perquè cada cop més es veu dificil de comptar només sobre la neu. En tot cas aquest era un requisit indispensable per tenir el suport de l’ajuntament d’Er i de la Comunitat de Comunes com explica Georges Armengol.

El batlle de Sallagosa i President de la Comunitat de Comunes Pirineus Cerdanya també respon als dubtes dels defensors de la natura que no veuen amb bons ulls aquesta novaq infrastructura.

La temporada començarà al mes de gener amb l’obertura de 16 pistes o traçats oberts a totes aquestes activitats. De cara a la primavera 2020 ja haurien de ser 29 traçats disponibles.