La manifestació contra la reforma de les jubilacions canvia de recorregut a causa de les previsions de gran afluència.

| CGT 66

Avui és dia de vaga contra la reforma de les jubilacions. Una jornada que mobilitzarà molts sectors que responen a la crida de la CGT, FO, FSU, Solidaires i la CGC.
La manifestació sortirà a les 10h30 de Plaça Catalunya a Perpinyà. Però vistes les previsions d’afluència, els organitzadors faran sortir 4 columnes de diferents barris de Perpinyà:

A les 9:15 d’Enedis-EDF a l’avinguda de Prada, a les 9:30 de l’hospital, i a les 10 del liceu Aragó i de la Poste central. Totes les marxes es trobaran a les 10:30  a la plaça Catalunya d’on començara el recoregut habitual.

El nivell de seguiment de la vaga s’anuncia important als serveis públics:


La SNCF ha comunicat que avui no circularà cap tren des de Perpinyà. A la regió només sortiran 4 TGV des de Montpeller. La resta de trens i TGV són anul·lats. La SNCF recorda que tots els bitllets de tren previstos entre el 5 i el 8 de desembre seran canviats o reemborsats als viatgers.

A l'aeroport de Perpinyà també hi ha fortes pertorbacions. La companyia Hop! ha anunciat l'anul·lació de 6 vols entre Perpinyà i París. Només en sortiran 3 al matí.

Circulació caòtica també en el servei d’autobusos. Segons els sindicats només un autobús sobre 3 circularà avui a l’aglomeració de Perpinyà. Pel que fa als autobusos de la regió, un 60% dels xofers segueix la vaga.

Forta mobilització també a l’educació. 122 escoles són tancades, això representa un 40% dels establiments escolars del departament.

L’impacte de la mobilització es notarà també a la CAF, a La Poste, els Impostos, a les comissaries de policia, o encara amb una jornada morta al Palau de Justícia de Perpinyà.