La immersió lingüística dins l'ensenyament públic rebutjada pel Tribunal constitucional

Catalunya Nord

El Tribunal constitucional francès ha tombat els dos principals articles de la llei Molac, la  llei de protecció i promoció de les llengües minoritzades.
El Tribunal s'ha pronunciat arran d'un recurs presentat per 64 diputats, la majoria del partit d'Emmanuel Macron. El recurs portava sobre un article secundari, que va ser molt poc debatut a l'assemblea, però que ha estat l'excusa per permetre al Tribunal constitucional d'atacar el fons de la llei. Els membres del Tribunal han considerat anticonstitucionals els articles que preveien la possibilitat d’una immersió lingüística a les escoles en la llengua dita regional, i un altre que permetia de posar als noms i cognoms les grafies que no existeixen en francès,  com els accents propis del català. Uns articles considerats contraris a l’article 2 de la constitució, segons el qual la llengua de la República és el francès.
L'article sobre la immersió lingüística a les escoles públiques, concerneix particularment les escoles Arrels de Perpinyà, i algunes escoles maternals del País Basc.
La Federació per a la defensa de la llengua i cultura catalanes convoca una manifestació el dissabte 29 de maig.