La decisió sobre si s'accepta el recurs de constitucionalitat de la llei Molac s'espera per d'aquí un mes

ENTREVISTA - Paul Molac, diputat bretó a l'origen de la llei de protecció i promoció de les llengües dites regionals

Foto: Web paulmolac.bzh
Foto: Web paulmolac.bzh

El 8 d'abril, fa 3 setmanes, una àmplia majoria dels diputats de l'Assemblea francesa aprovava la Llei Molac de protecció i promoció de les llengües dites regionals de l'estat francès, amb 247 vots a favor, 76 en contra i 19 abstencions. El dijous 22 d'abril, fa una setmana, una seixantena de diputats han presentat un recurs contra l'article 6 d'aquesta llei, la que concerneix la contribució financera obligatòria al municipi de residència d’un alumne, quan aquest alumne voldria ser inscrit en un altre municipi per beneficiar d’un ensenyament en llengua regional.

Paul Molac, el diputat bretó que ha elaborat aquesta llei, pensa que el seu text encaixa dins de la constitució francesa. De totes maneres, en cas que l'article qüestionat sigui suprimit continuaria sent un pas endavant per a les llengües, però és conscient que no es pot descartar del tot la possibilitat que el Consell Constitucional acabi anul·lant el conjunt de la llei. Molac afirma que la decisió es donarà a conèixer d'aquí un mes.

En aquesta entrevista per Ràdio Arrels, si les preguntes han estat formulades en català, les respostes del Paul Molac són en francès.