Front Comú d'elegits de la zona transfronterera per demanar la reobertura dels passos tancats

ENTREVISTA - Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà que ha coordinat la carta conjunta enviada

Catalunya Nord, Cerdanya-Capcir, Vallespir

Una trentena d’elegits de la zona transfronterera, tant de Catalunya Nord com Sud, han signat una carta per demanar a les autoritats franceses i espanyoles la reobertura dels 5 passos fronterers tancats amb blocs de formigó d’ençà de l’11 de gener. 

Els signataris són batlles així com representants dels consells comarcals i de les comunitats de comunes. La carta exposa els arguments contraris al tancament físic de la frontera, no vol entrar en la causa avançada per l'Estat francès, és a dir la lluita antiterrorista. S’ha enviat al primer ministre francès, Jean Castex, al prefecte dels Pirineus Orientals i al representant del govern espanyol a Girona. Josep Puigbert recorda que segons el ministre espanyol la data anunciada per posar fi a les barreres de formigó seria el 30 d'abril.

Aquest diumenge 14 de març, a les 11h del matí hi ha convocada una manifestació al pont del Riu Major, entre Costoja i Maçanet de Cabrenys, a la iniciativa del col·lectiu per l'obertura dels passos transfronterers.