La lluita contra la Covid-19, entre confinament estricte i l'aposta per la immunitat col·lectiva

Per lluitar contra el coronavirus dues estratègies es desmarquen: El confinament per frenar l'expansió o l'aposta per aconseguir la immunitat de la població.

Catalunya Nord

Jean Marc Majeau
Jean Marc Majeau

Mentre els estats francès, espanyol o italià prenien mesures dràstiques per frenar l'expansió del coronavirus, altres apostaven per una estratègia ben diferent. El Regne Unit, els Països Baixos o Suècia van apostar inicialment per la “immunitat col·lectiva”, que consisteix en esperar que la població sigui majoritàriament infectada per aconseguir una immunitat. Una estratègia arriscada que els estats no acaben d'adoptar del tot.


N'hem parlat amb el Doctor Jean-Marc Majeau. Es gastro enteroleg a Prada.
Nos explica com el confinament afecta la seua professió.
Actualment està a l'espera que millori la situació per poder reprendre la seua activitat, o al contrari espera l'anunci d'un empitjorament per portar la seua ajuda a l'hospital a rebre els malalts. El Doctor Majeau nos explica el risc de superar la malaltia sense haver aconseguit una immunitat. “Per acabar amb una epidèmia és necessari que un 70% de la gent sigui immunitzada.” Però aconseguir aquesta immunitat col·lectiva implicarà un nombre elevat de víctimes, per això els estats veuen aquesta opció amb certa reticència.

El doctor Jean-Marc Majeau explica el risc de superar la malaltia sense haver aconseguit una immunitat: