Kamishibai

Kamishibai
Descripció del programa

El Casal del Conflent i Ràdio Arrels hem col·laborat per oferir una programació infantil en forma de petits relats radiofònics, que ben segur agradaran a grans i petits.

Aquesta iniciativa neix del projecte de fer uns Kamishibais per part del Casal del Conflent. D’origen japonès, el kamishibai (teatre de paper) és una manera original de llegir contes als mainatges i també als adults, mitjançant un teatret de fusta anomenat butai. Per abastar un públic més ampli, s'ha decidit editar els kamishibais del Casal del Conflent en llibres, més fàcils d’utilitzar a casa. El llibre es pot emprar de manera normal, com a lectura per plaer, o bé com un petit kamishibai. Llavors, el llibre s’ha de plegar en dos, la gran il·lustració girada cap al públic i el text girat cap al lector.

S'ha escollit pouar en la riquesa de la tradició oral local per transmetre als nins i nines d’avui les històries que els nostres avis contaven a la vora del foc. Com que són d’origen popular, els textos fan servir mots i expressions del català rossellonès.

Didier Payré ha recollit i adaptat contes i llegendes del Conflent que han estat il·lustrats fins ara per l’Alexandre David, la Susanna Campillo i l’Irene Pereira. Els dibuixos es basen en fotografies dels llocs, fetes per l’autor, en relació amb el conte, i creen així un pont entre el món real i el món imaginari.

A més, cal agrair la Lídia Bousquet, la Violeta Tubert, la Coleta Planas, l’Anna Lon i la Miquela Valls per la seua ajuda constant en el seguiment d’aquest projecte col·lectiu.

L'adaptació tècnica i realització tècnica l'ha fet, des dels estudis de Ràdio Arrels a Prada, l'Enric Balaguer

Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Enric Balaguer

Últims podcasts

Filtra-ho per data d’emissió