INFORMATIU: Divendres 16 d’octubre del 2020

Avui fa 80 anys va començar un episodi de pluges torrencials que coneixem com l’Aiguat del 40.

A Catalunya Nord l’Aiguat va fer 50 morts, i 300 a Catalunya Sud.

La Federació per les llengües regionals a l’ensenyament públic (FLAREP) i l’Associació per a l’ensenyament del català (APLEC), organitzen aquest cap de setmana el 34è col·loqui de la FLAREP. Aquest any té lloc a Perpinyà, dissabte a la Universitat i diumenge a la casa de la Catalanitat.

Aquest diumenge els caparutxos tornaran pels carrers de Perpinyà.L’arxiconfraria de la Sanch, que celebra 604 anys, no vol fer una rèplica de la processó de la Sanch, sinó que serà una processó d’acció de gràcia per pregar pels qui pateixen del coronavirus i perquè acabi l’epidèmia.

Un home es va lliurar a la policia dimarts passat i va confessar ser l’autor de l’assassinat d’un home al Camp de Mart de Perpinyà.

El govern francès torna a activar l’estat d’urgència sanitària. A casa nostra s’aplicaran protocols més estrictes en espais públics.

Als restaurants, per exemple, el nombre de clients per taula serà limitat a 6 i s’enregistrarà el nom dels clients.

Les eleccions departamentals i regionals del mes del març vinent podrien ser ajornades per culpa de l’epidèmia de Covid-19.

A Catalunya Sud, aquesta passada mitjanit, van entrar en vigor una sèrie de restriccions imposades pel govern, entre les quals el tancament de bars i restaurants.

Avui es presentarà el nou número de la revista literària Vallespir. La presentació es farà aquesta tarda a 18h a Ceret, al Mas de Noguereda.

Rugbi a 15, satisfacció a l’USAP després de la victòria aconseguida ahir al camp de Nevers. Els Perpinyanesos han guanyat per 22 a 25 després d’haver remuntat un resultat advers. Amb aquesta 5a victòria consecutiva l’USAP ja és líder del campionat de ProD2.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé