INFORMATIU: Dimecres 09 de setembre del 2020

La Policia judicial de Perpinyà investiga un homicidi que es va produir a prop del liceu Jean-Lurçat de Perpinyà durant la nit de dilluns a dimarts.

Dilluns al matí, una activista de l'Associació «Acció No-Violenta COP21», branca resistent d’«Alternatiba», va ser posada en guarda a vista per "ocultació".

Una setmana després de la reentrada escolar ja s’han detectat diversos casos de Covid-19 entre els alumnes o el personal.

L’ajuntament de Perpinyà reclama al Prefecte que les màscares siguin obligatòries al voltant de totes les escoles de la vila, en un radi de 50 metres.

La gendarmeria va realitzar ahir a la tarda una gran operació de control als transports escolars de Ceret. No es va constatar cap infracció i els autobusos van poder assegurar el transport dels alumnes.

Al Conflent, en canvi, la regió s’ha vist obligada a canviar el seu servei de transport escolar. La setmana passada molts alumnes es van trobar amb conductors que no parlaven francès i no coneixien la zona perquè molts d’ells venien de l’estat espanyol.

A Catalunya Sud, quan manca menys d'una setmana per a l'inici del curs, els sindicats de professors adverteixen que molt professionals de l'educació demanaran la baixa la primera setmana del curs perquè formen part de les persones vulnerables.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat que "un referèndum és la possibilitat més òptima" de resoldre el "conflicte polític", però creu que cal "crear unes condicions objectives diferents".

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé