L'informatiu del divendres 31 de juliol 2020

Cerimònies d'homenatge als antics resistents i guerilleros aquest cap de setmana commemorant la mort del Julien Panchot en l'atac de Vallmanya els dies 1 i 2 d'agost del 1944. Aquestes cerimònies tindran lloc al cementeri de Canoes demà a les 6 de la tarda, diumenge primer a les 9h30 a La Bastida i finalment a les 11h a Vallmanya.

Les previsions de circulació a les carreteres per aquest cap de setmana: Avui ja és una jornada classificada vermella, és a dir molt difícil i demà dissabte 1 d'agost encara pitjor, el dia és classificat negre, és a dir extremadament difícil. I finalment diumenge serà taronja encara. 

El nou president del Teatre de l'arxipèlag és el Maurice Halimi. Succeeix doncs al Jean Paul Alduy, de qui va ser adjunt a la cultura del 2001 al 2014.

Les caravanes d'una 70ena de famílies gitanes han marxat ahir del pàrquing del Palau de les exposicions de Perpinyà per la imminent expulsió per part de les forces de l'ordre. Les caravanes s'han dirigit una part cap a Canet i l'altra cap a Canoes, prop dels locals de l'empresa Milles. 

Argelers de la Marenda ha contractat 4 joves en servei cívic per aquest estiu. Són ambaixadors Covid, la seua missió és informar les persones sobre les mesures a respectar en temps de pandèmia. Recorren la platja i la passejada d'Argelers amb una samarreta que els identifica.
 

La justícia ha suspès el tercer grau de Josep Rull i Jordi Turull, però no el de Carme Forcadell i Dolors Bassa. Cada decisió depèn d'un jutge diferent, i han fet interpretacions diferents de la mateixa llei. En el cas de Forcadell i Bassa, s'ha decidit no suspendre el tercer grau per donar deu dies a les defenses perquè presentin al·legacions.

El Senat italià ha votat aquest dijous a favor de permetre un judici contra el líder de la Lliga, Matteo Salvini, per bloquejar el desembarcament del vaixell Open Arms l'estiu passat, quan era ministre de l'Interior. Salvini podria ser condemnat fins a 15 anys de presó si se'l considera culpable de segrest de persones.


 

ESPORTS

Rugbi 13 - Torna la competició de Superlliga aquest cap de setmana. Els Dracs Catalans jugaran diumenge a les 17h15 contra Saint Helens, un partit que se podrà seguir a la televisió, sobre la cadena L'equipe tv.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé