L'informatiu del dimarts 28 de juliol 2020

Aquest dilluns el primer ministre Jean Castex va tractar del transport ferroviari al conjunt de l'estat francès. Va anunciar la voluntat del govern de tornar a fer funcionar el Tren de mercaderies entre  Perpinyà i Rungis en els propers mesos sense concretar. Castex va afegir que aquesta línia s'ampliaria a l'Eix Barcelona - Anvers, a Bèlgica. El principal objectiu és de reduir el nombre de camions a les carreteres.

Ahir es tractava del pressupost de la Comunitat Urbana Perpinyà Mediterrània Metropoli. Mai fins ara no s'havia aprovat amb tant poca diferència, 47 vots a favor i 40 en contra en una votació electrònica, i doncs secreta, a la demanda del batlle de Perpinyà Louis Aliot. Finalment doncs el primer pressupost de la presidència de Robert Vila preveu un pla de rellança econòmica de 100 milions d'euros sobre 3 anys que s'afegeixen als 100 milions d'inversions ja previstos.

El batlle d'Argelers de la Marenda, Antoine Parra, s'ha mostrat desfavorable a celebrar una versió reduïda del festival Les Deferlantes prevista a finals del mes d'agost. Parra indica que veu poc probable de poder fer respectar tots els protocols sanitaris fins i tot amb 4500 espectadors al parc del Castell de Valmy. Ho va dir ahir en una reunió de l'Oficina de Turisme.

Aquest 27 de juliol s'han publicat les xifres del xomatge del mes de juny per part de la Direcció Regional d’Empresa, Competència, Consum, Treball i Ocupació. En el marc de les conseqüències de la crisi sanitària es constata que en la categoria A hi ha un augment del 16% de persones aturades en relació a fa un any a Catalunya Nord, i un 19% suplementaris si ho comparem amb el trimestre precedent.

El cinema Castellet anuncia que tanca les seues portes del 30 de juliol al 24 d'agost davant de la manca de públic d'ençà de la seua reobertura. Els responsables indiquen que una part de la programació prevista al centre ciutat passarà al complex Mega Castellet que seguirà obert malgrat la important baixa d'activitat.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé