INFORMATIU: Dimecres 20 de maig del 2020

A l’hospital de Perpinyà avui només hi ha 4 pacients hospitalitzats per Coronavirus. No hi ha cap cas en reanimació actualment.

A Catalunya Sud hi ha actualment prop de 63.000 casos confirmats per un total de morts de 11.703 víctimes.
Al País Valencià fins ara s’han registrat 1.394 morts. A les Illes Balears s’ha superat la xifra de 2.000 casos positius i 219 morts.
Finalment a Andorra el nombre de casos positius és de 761 per 51 morts.

A l’Estat francès les xifres són estables. S’han superat els 28.000 morts i prop de 18.500 pacients estan hospitalitzats.

Nova jornada de distribució de màscares en diferents vilatges de Catalunya Nord.

Continua el desconfinament d'espais públics o turístics.

El Consell científic de l’Estat francès no s’oposa a la celebració de la segona volta de les eleccions municipals al mes de juny.

Forta preocupació del sector turístic per l'impacte que està tenint la crisi sanitària.

L’estat francès no considera ni realista ni desitjable d’exigir que els peatges siguin gratuïts aquest estiu a la regió. Aquesta és una demanda de Carole Delga que va transmetre per carta al govern la setmana passada.

Els usuaris de la bicicleta han lluitat per canviar les decisions de les autoritats franceses de prohibir-ne l'ús duran el confinament. El canvi de política ha estat tan important que ara, amb el desconfinament es vol al contrari fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport individual i ecològic.

L'aparcament és també un dels avantatges de la bicicleta sobre la votura. I ho serà especialment a partir del dimarts 2 de juny, és el dia en què l'aparcament al centre de Perpinyà tornarà a ser de pagament.

A l’Estat espanyol el govern i Ciutadans han pactat un allargament de l’estat d’alarma de 15 dies a partir del 24 de maig.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé