INFORMATIU: Dilluns 18 de maig del 2020

 

L’escola de La roca de l’Albera estarà tancada avui a causa d’un cas sospitós de Covid-19. La persona potencialment infectada és un familiar d’un membre del personal de l’escola.

Una setmana després de les escoles avui són els col·legis els que tornen a acollir els alumnes. De moment només concerneix les classes de sisena i cinquena sobre la base del voluntariat.

Des d'avui la recollida de sang es farà només amb cita prèvia. És necessari prendre cita a la pàgina web www.resadon.fr o per telèfon al número verd 0800 972 100.

La RN116 tornarà a obrir demà després de les obres de rehabilitació que s’han realitzat arran de les esllavissades del passat mes de febrer.

Eleccions municipals: aquesta setmana el govern hauria de prendre una decisió sobre la segona volta que es va haver d’anul·lar per la crisi sanitària. El Consell científic hauria de presentar la seua posició dissabte com a més tard.

D’altra banda avui és el dia fixat per decret per l’entrada en funcionament dels consells municipals elegits a la primera volta.

A l'estat francès, aquest diumenge van morir 483 persones del coronavirus contra 96 el dissabte. Un augment excepcional que s’explica per una actualització estadística de les xifres de les Agències regionals de Salut.

En general a tota Europa el nombre de morts per coronavirus arriba als nivells més baixos des del mes de març.

L'Estat espanyol regularà en els pròxims dies l'ús obligatori de les mascaretes en tot l'espai públic.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va insistir ahir que cal retornar totes les competències a Catalunya per poder donar suport a la pròrroga de l'estat d'alarma.

A Itàlia avui els desplaçaments seran lliures i tornaran a obrir la majoria de comerços, en particular els bars i restaurants. Itàlia també anuncia la reobertura de les fronteres a partir del 3 de juny.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé