INFORMATIU: Divendres 15 de maig del 2020

Avui sabrem si les platges podran obrir aquest cap de setmana. La decisió l’anunciarà el prefecte aquesta tarda.

Desconfinament també als museus i parcs animalers. Es el cas al parc de Castell que ahir va anunciar la seua reobertura.

Reobertura també del Museu Rigau de Perpinyà així com el Museu d’Art Modern de Ceret.

Cada cop es fan més proves de detecció de la Covid-19 sobre la població. Avui descobrim els «Drive», aquest servei d’atenció ràpida als pacients que tenen una ordenança mèdica per fer el test.

Durant aquest confinament s’ha pogut constatar una alça de preus dels productes alimentaris i de primera necessitat. Per això a partir d’avui la CAF donarà una ajuda d’uns 215€ a les persones més modestes.

L’Estat francès refusa ajudar Andorra per afrontar la crisi sanitària. El Ministre de finances andorrà va escriure al seu hmoleg francès per demanar assistència i suport financer per afrontar la crisi del coronavirus.

A l’Estat francès la Covid-19 va fer ahir 351 morts, però el nobre d’hospitalitzacions segueix baixant, en particular al servei de reanimacions.

Els Bars i restaurants podrien obrir a partir del 2 de juny. La decisió s’haurà de confirmar el 25 de maig però ahir ja ho va avançar el primer ministre francès que va presentar el pla del govern per ajudar el sector del turisme.

França imposarà una quarantena als viatgers provinents de l’Estat estat espanyol. Una mesura que ve en resposta a la quarantena que Espanya imposarà a partir d’avui als estrangers que entrin a l’estat espanyol.

Catalunya ha registrat en les últimes 24 hores 938 nous positius de coronavirus, la xifra més alta de l'última setmana.

El coronavirus es podria convertir en endèmic i no desaparèixer mai del tot, segons Mike Ryan, director d'Emergències Sanitàries de l'Organització Mundial de la Salut.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé