Dilluns 06 d’abril del 2020

A Catalunya Nord el balanç del coronavirus es manté estable amb 17 morts. Actualment 103 persones són hospitalitzades a Perpinyà mentre que 134 pacients han pogut tornar a casa després d'haver superat la malaltia.

A la regió, ahir van morir 9 persones. En total 158 malalts han mort a la regió. El nombre de casos confirmats de Covid-19 ha pujat a 3.476.

A la presó de Perpinyà la CGT penitenciària alerta que la direcció de la presó només donarà màscares i guants al personal en contacte amb els presos. El sindicat reclama que les mesures de protecció s'apliquin a tot el personal.

En aquests temps de confinament s'ha demostrat que els casos de violència de gènere són en clar augment. El govern francès ha obert un numero especial per denunciar una agressió, és el 114 i permet alertar tots els serveis d'emergència.

A l'Estat francès baixa el nombre de morts degut al coronavirus. Ahir van morir 357 persones, és la xifra més baixa d'ençà d'una setmana.

El govern d'Andorra ha anunciat que té la intenció de fer la prova d'anticossos del coronavirus a tots els habitants.

A Catalunya Sud 123 persones van morir ahir de la Covid-19. Es tracta del quart dia consecutiu de xifres a la baixa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat que es mantingui el confinament total de la població. Ho va reclamar ahir durant una reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la resta de presidents autonòmics.

A l'estat espanyol continua la tendència a la baixa tant en la xifra de nous contagis com en la de víctimes mortals de la Covid-19.

Un estudi de l'Imperial College de Londres concedeixen a Espanya el lideratge en contagis de Covid-19 amb prop del 15% de la població afectada. L'estudi afirma que fins a 43 milions de persones podrien ser infectades a tota Europa.

Als Estats Units les autoritats han comptabilitzat més de 9.100 morts, però encara són lluny d'arribar al pic de l'epidèmia. El governador de l'estat de Nova York ha descrit la situació com a "gairebé impossible de gestionar".

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé