Dijous 02 d’abril del 2020

Un nou mort de coronavirus ahir a l'hospital de Perpinyà. El nombre total de víctimes és ara de 15 des de l'inici de l'epidèmia. En canvi el nombre d'hospitalitzacions baixa clarament. Ahir hi havia 114 pacients hospitalitzats contra 129 dimarts.
A la regió el nombre de morts va pujar ahir a 106. En total 2633 persones han estat diagnosticades positives a la Covid-19 des de 'linici de l'epidèmia.

La prefectura de Perpinyà anuncia que una unitat de l’armada francesa farà operacions de vigilància i de patrulla sobre el conjunt de la vila de Perpinyà i del seu voltant.

L’epidèmia de Covid-19 té repercussions sobre totes les cerimònies d’enterrament, que el difunt hagi estat infectat per aquest virus o no. Actualment els enterraments es fan amb un nombre d’assistents limitat i respectant les distàncies de seguretat .

Catalunya Sud està a punt d'arribar a les 2.100 morts per coronavirus. A més, el total de casos positius des de l'inici de l'epidèmia és de 21.804.

Al conjunt de l'Estat espanyol ja s'han superat els 100.000 casos de coronavirus i ens apropem de la xifra de 10.000 morts.

L'estat francès va patir ahir un dia negre als hospitals. 509 persones van morir ahir, i es va passar la barra dels 4000 morts als centres de salut des de l'inici de l'epidèmia.

El Primer ministre francès va anunciar ahir que la fi del confinament “no serà general i absolut, en un sol cop per a tothom”, i que dependrà de les proves i els tractaments que faran a la població.

Gran Bretanya va registrar ahir 563 morts per coronavirus, és a dir una alça de 31% en només 24 hores.

A Itàlia s'estendran les mesures de confinament fins que acabin les festes de Setmana Santa, és a dir fins al 13 d'abril. El nombre total de morts a Itàlia és de 13.155.

Andorra haurà de fer un gran esforç econòmic després de l'epidèmia del coronavirus. El ministre de Salut del Prinicpat, ha deixat clar que hi haurà projectes que quedaran aturats fins que la situació econòmica ho permeti.

El Fons Monetari Internacional (FMI) ja avisa que els efectes de l’aturada econòmica per la pandèmia del coronavirus serà ‘una profunda recessió’ a Europa.

 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé