Dilluns 30 de març del 2020

Catalunya Nord ha superat la barra dels 10 morts per coronavirus aquest cap de setmana.

A la regió han mort 72 persones i el nombre de casos diagnosticats positius ha passat els 2000.

A la Cerdanya i al Capcir diversos centre Covid-19 han obert en els darrers dies. El batlle d'Oceja alertava la setmana passada que a la Cerdanya la situació ha pres un caràcter epidèmic. Roger Ciurana atribuïa la propagació del coronavirus a la població de Barcelona que va pujar per passar el confinament a la Cerdanya.

El període de confinament ha estat allargat de 15 dies a l'estat francès. Aquesta data no és definitiva i es podria allargar encara si la situació sanitària ho exigeix.

Aquestes mesures no sempre són respectades. El batlle de Perpinyà ha revelat, a través de les xarxes socials, que la policia municipal havia multat fins ara 265 persones per no haver respectat el toc de queda.

Els carters de La Poste només portaran el correu 3 dies a la setmana a partir d'avui.Per tant ja no es distribuirà més el correu els dilluns, dimarts i dissabte.

A Catalunya Sud, després de 3 dies de xifres de contaminació a la baixa, ahir el nombre de morts i de contaminats va tornar a pujar.

La diputada d’ERC al congrés espanyol, Montse Bassa, germana de Dolors Bassa, es troba hospitalitzada a Figueres des de dijous. Ha donat positiu per coronavirus després de tenir símptomes com tos i febre.

El nombre de víctimes és estable a l'estat espanyol. Segons dades d'aquest diumenge, en 24h van morir 838 persones. El nombre total de víctimes des de l'inici de l'epidèmia és de 6.528 morts.

Avui entra en vigor a l'estat espanyol el confinament total amb permís retribuït. Aquesta mesura aprovada en consell de ministres s'aplicarà durant dues setmanes.

A l'Estat Francès l'epidèmia del coronavirus ja ha fet 2.606 morts. Aquest recompte només recull el nombre de morts als hospitals, no pren en compte les persones que moren a casa o en cases de jubilats.

L'Organització Mundial de la Salut segueix informant de l'impacte del coronavirus a escala mundial. Fins ara la Covid-19 ha fet 31 000 morts i ha infectat 667.000 persones, unes xifres en constant augment.

Els Estats Units, és el país amb més casos diagnosticats amb prop de 117.000 contagis de coronavirus.

Des d'aquest matí la circulació és tallada a la RN320 per damunt del vilatge de Portè. La prohibició de circular s'aplica a tots els vehicles.

Un mort a les carreteres aquest diumenge. L'accident es va produir a Sant Cebrià, al sector del Parc de la Prada.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé