Dilluns 23 de març del 2020

El coronavirus està ara en una fase de màxima expansió. A Catalunya Nord fins ahir el nombre de persones hospitalitzades per coronavirus era de 25. Pero només en 24 hores es van declarar 43 casos positius de més. Avui doncs a l'Hospital de Perpinyà hi ha 68 persones que són tractades pel Covid-19. 5 pacients van poder tornar a casa després d'haver superat la malaltia.

Avui obren dos nous centres mèdics especialitzats en el coronavirus. L’objectiu d’aquests centres és de reduir el nombre de trucades al 15 i poder atendre tots els pacients que presentin símptomes sospitosos. Un es trobarà a Ceret i el segon a Sant Pau de Fenollet. Abans de dirigir-vos al centre podeu contactar el 04 11 63 00 10 per una primera consulta telefònica.

A l'estat francès el nombre de contagis detectats està en clar augment.

Els diputats i senadors de l'estat francès es van posar d'acord ahir per donar un marc legal a les decisions del govern per fer front al coronavirus. Aquest projecte de llei, pensat per frenar la propagació del virus, és un "estat d'urgència sanitària.

Diputats i senadors també van aprovar d'ajornar la segona volta de les eleccions municipals al mes de juny. La data prevista de moment seria el 21 de juny.

El Ministre de l’educació francès, Jean-Michel Blanquer, va anunciar ahir que espera un retorn dels alumnes a classe a partir del dia 4 de maig.

El Consell d’Estat ha refusat la demanda del Consell Nacional de l’Ordre dels metges i diversos sindicats de metges i professionals de salut que reclamen un confinament total de la població.

A Illa una de les tradicions més arrelades són es Goigs dels Ous els dies abans de Pasqüa i les Regines el diumenge de Pasqüa. Enguany a conseqüència de les mesures de prevenció per evitar la propagació del Covid 19 s’han anulat aquests dies festius. (Àudio)

A escala mundial el coronavirus ha estat detactat en més de 300 000 persones.

El president del govern espanyol, Pedro Sanchez, va anunciar ahir que l'estat d'alarma seria allargat de 15 dies més, fins a mitjans d'abril.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va aprovar la deicisió de Pedro Sanchez, pero també va insistir en la necessitat de decretar el confinament total de Catalunya.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé