Divendres 20 de març del 2020

El nombre de malalts en fort augment a Catalunya Nord. 35 persones han estat diagnosticades positives al coronavirus a casa nostra fins ara. A Catalunya Nord i a la regió s'espera un pic d’infeccions a partir d'avui.

A Perpinyà una jove de 24 anys ha mort del coronavirus aquesta setmana. Malgrat la seua joventut presentava signes considerats de risc com són la obesitat i l’asma.

Aquest matí entra en funcionament a Perpinyà un centre de consultes especial pel coronavirus. Serà obert del dilluns al diumenge de les 8 del matí a les 8 del vespre. Aquest nou centre és situat a l'antic hospital militar del carrer Foch de Peprinyà. 9 sales de consulta permetran atendre els pacients que hagin de fer les proves de detecció del Covid-19.

Actualment la consigna és tothom a casa. Però com s’ho han de fer les persones que no tenen domicili? La Prefectura acaba d’anunciar una seriè de mesures en aquest sentit.

La Prefectura ha prohibit l'accés a totes les platges del departament, i les excusions a la muntanya.

Les forces de l'ordre recorden que per sortir de casa és imprescindible tenir el document justificatiu.

La regió ha desbloquejat un primer finançament de 64 milions d’€ destinat a les empreses que pateixen les conseqüències de les mesures de confinament contra el Covid-19.

A l’estat Francès el Director general de Salut va fer un punt ahir de la situació del Covid-19. En només 24 hores van morir 108 persones i el nombre total de víctimes va passar ahir a 372. La xifra més positiva és que fins ara 1300 persones han superat la malaltia.

El Primer Ministre francès va anunciar ahir l’ajornament de les reunions dels consells municipals elegits durant la primera volta de les eleccions. Aquestes reunions s’havien de fer entre avui i diumenge per designar els batlles i els seus adjunts.

A Catalunya Sud 82 persones han mort fins ara del Covid-19. Es calcula que unes 3270 persones haurien estat contaminades. Les autoritats sanitàries han advertit que el pic de l'epidèmia encara pot trigar uns 10 dies per assolir el seu màxim.

El Comitè de solidaritat catalana ha adapatat les cites de l’Hora Solidària, pels presos polítics, exiliats i represaliats. Amb el Covid-19, les concentracions al carrer s’han suspès, però el Comitè de solidaritat catalana ha decidit que es faran a partir d’ara digitalment i periodicament.


La Brigada anti criminalitat (BAC) va arrestar ahir dues persones en relació amb el robatori de mercaderies als locals dels Restaurants del Cor.

 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé