Dimarts 18 de febrer del 2020

A Òpol ahir va morir el batlle Jean-François Carrère. Era batlle d'Òpol i Perellós des del 1989 i ja havia pres la decisió de no tornar-se a presentar per un nou mandat.

La Llibreria Catalana de Perpinyà va rebre ahir el Premi Martí Gasull i Roig, que reconeix l'exemplaritat en defensa de la llengua. Ha estat atorgat per votació popular després de tres setmanes de votacions en què han participat més de 5.000 votants.

A Pesillà de la Ribera dos joves van ser arrestats i posat en exàmen ahir per violació en reunió.

El club dels Dracs Catalans ha fet públic un comunicat per reaccionar a la polèmica que va sorgir durant el darrer partit, quan uns membres de la seguretat van fer retirar una bandera de l'arc de l'arc de sant Martí. El club precisa que si es va fer retirar la bandera és perquè tapava un panell publicitari i no pas per cap motiu ideològic.

Nova descoberta important pels duaners a l’autopista A9. Han trobat prop d’una tona de resina de cannàbis en dos controls realitzats en només una setmana.

A l’ajuntament de Vinça la fotografia oficial del President Emmanuel Macron va ser segrestada ahir per un grupde militants de l’ANV (Acció No Violent COP21). Aquesta operació dels militants en defensa del clima, vol denunciar la innacció del president francès davant de la urgència climàtica i social.

El vilatge de Porta, a l’Alta Cerdanya, s’ha declarat oficialment antitaurí. El vilatge de Porta prohibeix també qualsevol publicitat per esdeveniments que impliquin patiment animal.

Descoberta cultural al Conflent. S’han trobat les partitures de dos balls tradicionals i antics de la comarca. La troballa l’ha fet el Casal del Conflent que ha entregat aquestes partitures a dos experts de la música tradicional : Didier Payré i el Maties Mazarico.

L’acte de Carles Puigdemont a Perpinyà es prepara. Fins ara s’ha confirmat que més de 400 autocars i 300 caravanes faran el desplaçament des de Catalunya Sud. De moment la prefectura encara no ha autoritzat l’acte i els organitzadors segueixn treballant sense saber si rebran el vistiplau de l’estat.

Carme Forcadell i Dolors Bassa van sortir ahir per primer cop de la presó després de beneficiar d'un permís per cuidar un familiar en edat avançada, i en el cas de l'expresidenta del Parlament també per fer voluntariat.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé