Dijous 13 de febrer del 2020

La Delegació nord-catalana del Consell per la República té un nou president.

Ahir es va convocar en urgència una assemblea extraordinària per substituïr la Júlia Taurinyà que va dimitir dimarts. Josep Bonet és el nou president de la Delegació, i Carles Sarrat és el nou secretari. Àudio: Josep Bonet, nou President de la Delegació nord-catalana del Consell per la República.

Bona notícia pels habitants de l'Alt Conflent, la línia del tren groc entre Vilafranca i Montlluís torna a estar oberta. Amb la N116 tallada, el tren groc torna a demostrar la seua utilitat. Així doncs ja es poden comprar els bitllets a la web de la SNCF.

A Prada avui es reunirà per primer cop el Comitè de Treball sobre les conseqüències del tancament de la nacional 116. La reunió es farà als locals de la Comunitat de comunes dels Pirineus Cerdanya. L’objectiu serà de fer un punt sobre els dispositius i accions que es puguin aplicar per limitar les dificultats provocades pel tancament d’aquest eix major pel departament.

A partir d’avui els habitants del Conflent podran veure i escoltar la televisó i la ràdio de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. A partir d’avui això serà possible gràcies a la feina de la Plataforma per la Llengua i el Casal del Conflent. Àudio: el President de la Plataforma, Òscar Escuder.

Tornem a parlar del barri de Sant Jaume a Perpinyà que viu en un clima tens i sensible des de fa uns dies. Una unitat de CRS serà mobilitzada a partir d'avui pel centre de Perpinyà.

La Ministra francèsa de la Transició Ecologica i Solidària va confirmar ahir la creació del Parc Natural Regional Corberes – Fenolleda abans del 2022. Serà un parc a cavall dels departaments de l’Auda i de Catalunya Nord, concerneix uns 106 vilatges (32 al departament dels Pirineus Orientals), sobre una superfície de 1840 km2.

Carme Forcadell podrà sortir de la presó durant 9 hores tres dies a la setmana per fer voluntariat i tenir cura d'un familiar.

El coronavirus ha fet una nova víctima, es tracta del Mobile World Congress de Barcelona. En els darrers dies diverses marques de telefonia mòbil han anul·lat la seua participació al saló internacional del mòbil per la por del coronavirus.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé