Dimecres 12 de febrer del 2020

El Consell d’Administració de la Delegació nord-catalana del Consell per la República convoca avui una assemblea general extraordinària per escollir un nou president que substituirà la Júlia Taurinya que ahir va anunciar la seua dimissió.
La fins ara Presidenta va avançar motius diversos, entre els quals va citar temes ideològics, de salut i professionals. Aquest canvi a la presidència de la Delegació es produeix pocs dies abans de l’acte que el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí han de fer al Parc de les Exposicions de Perpinyà.
Aquest acte, de moment, no ha rebut el vistiplau de la Prefectura. L’estat veu amb certa reticència l’organització de la manifestació però no vol assumir la responsabilitat de prohibir-lo.
Amb les eleccions municipals a tocar, les institucions encara són més prudents al moment de permetre l’organització de l’acte. Malgrat tots aquesta dubtes el Consell per la República segueix llençant crides a participar a l’esdeveniment.
Qui ha anunciat que no es voldria perdre el retorn de Puigdemont a Catalunya és Artur Mas. L’expresident de la Generalitat va publicar ahir un text breu a les xerxes socials en el que anuncia que serà a Perpinyà el dia 29 per recolzar el president Carles Puigdemont.

Eleccions municipals: l’extrema dreta presentarà una llista al vilatge de Toluges. Ja es coneixien les candidatures de l’actual batlle Jean Roque i la de l’opositor Nicolas Barthe. Ara és Olivier Brosed qui afirma haver format una llista sota l’etiqueta del Rassemblement National.
Als Banys d’Arles el batlle i candidat a les municipals, Alexandre Reynal, presentarà avui la seua llista.

El transport ferroviari és el transport del futur. Això és el que pensen els membres del Partit Comunista de Catalunya Nord que han presentat llur projecte de RER Català aquesta setmana a Perpinyà.

Jordi Cuixart podrà beneficiar d’un permís de sortida de presó de 72 hores. La jutge de vigilància penitenciària ha concedit aquest permís en una interlocutòria on a desmuntat tots els arguments de la fiscalia que s’oposava a donar un permís a Cuixart.

Al Baix Empordà, els municipis de Torroella de Montgrí i l'Estartit han finalment recuperat el subministrament d'aigua potable després de gairebé tres setmanes. La tempesta Gloria va inundar la planta de tractament d'aigua, situada a tocar del riu Ter, i va malmetre les instal·lacions.

El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona començarà demà i ja s'han venut prop del 80% de les 38.624 entrades que hi ha disponibles.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé