Divendres 07 de febrer del 2020

Una delegació d’elegits nord-catalans serà rebuda avui pel President de la Generalitat. Uns 18 batlles faran el desplaçament, entre ells el batlle de Pesillà de la Ribera, Jean-Paul Billès. També hi seran presents el Vicepresident del Consell Departamental Nicolas Garcia, el Senador Francesc Calvet, i el Director de la Casa de la Generalitat Josep Puigbert. Aquesta delegació serà avui a Barcelona per transmetre el seu suport a Quim Torra, als presos, exiliats i represaliats.

Eleccions municipals a Perpinyà: un nou sondeig torna a posar Louis Aliot com a candidat més votat a la primera volta de l’elecció municipal. El candidat d’extrema dreta obtindria un 30% d’intenció de vot. Lluny darrere trobem l’actual batlle Jean-Marc Pujol amb 19%. Agnès Langevine que rep el suport d’Europa Ecologia – Els Verds i del Partit Socialista, obtindria un 15%. Però serien 5 els candidats que arribarien a la segona volta, ja que dos candidats més passarien la barra del 10%. És el cas de Romain Grau candidat LREM amb 13%, així com la candidata d’extrema esquerra Caroline Forgues amb 10%. Més lluny en aquest sondeig hi trobem Clotilde Ripoull amb 8%, Olivier Amiel amb 4% i Alexandre Bolo i Pasacle Advenard amb 0,5% cada un.

Últim consell municipal avui per Jean-Marc Pujol i el seu equip municipal abans de les eleccions del mes de març.

A Sant Llorenç de Cerdans el batlle Lluís Caselles es torna a presentar. Conduirà una llista batejada «Tous unis pour Saint-Laurent». A Font-Romeu s’ha presentat la candidatura d’Alexandre Souillat de 29 anys.

Apolit si encara no us heu inscrit a les llistes electorals. Avui és el darrer dia per apuntar-se per poder votar a l’elecció dels dies 15 i 22 de març.

Dues manifestacions han estat convocades avui per protestar contra l’abandó de la Nacional 116. Aquest nou tall deixarà l’Alt Conflent, la Cerdanya i el Capcir aïllats de la plana, just en el moment de les vacances escolars del febrer. Un cop dur per les estacions d’esquí, pels comerços i pels habitants que ja en tenen prou.

Unes 2000 persones van manifestar ahir pels carrers de Perpinyà contra la reforma de les jubilacions.

Descoberta de record per la policia al peatge del Voló. 652 quilos de resina de cànabis van ser descoberts dimecres en una votura que venia de l’estat espanyol.

A Catalunya Sud ahir es van reunir Quim Torra i Pedro Sanchez al Palau de la Generalitat.

En sortir de la reunió, el president del govern espanyol, va afirmar que “la llei és la condició, però el diàleg és el camí” per resoldre el conflicte polític entre l’Estat i Catalunya.
La junta de tractament de la presó de Lledoners ha aprovat flexibilitzar el segon grau penitenciari de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Cuixart podrà sortir nou hores i mitja al dia, cada dia entre setmana, per treballar i fer voluntariat. Per la seva banda, Sànchez podrà sortir onze hores al dia tres dies a la setmana per fer tasques de voluntari. Tots dos hauran d'anar a dormir a la presó.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé