Dijous 06 de febrer del 2020

Nova jornada de mobilització social avui contra la reforma de les jubilacions.

La intersindical, formada per la CGT, FO, la FSU i Solidaires, ha convocat una nova manifestació a les 10h30 davant la vella estació de tren de Perpinyà.

La Nacional 116 serà tancada encara durant 3 setmanes com a mínim.

Aquesta és la principal informació que va fer pública ahir el Prefecte.

Segons les autoritats els moviments de terreny van ser deguts al desbordament d’un canal d'irrigació. Les aigües van provocar una esllavissada que va acabar trencant l'asfalt de la carretera.

Una reunió interministerial tindrà lloc aquesta tarda.

El col·lectiu de suport als sense papers convoca avui una concentració de protesta contra la recent expulsió de 5 famílies albaneses que vivien al departament. Avui els pares d’alumnes de diverses escoles manifestaran davant l’escola Victor Duruy de Perpinyà a partir de 17h.

Avui, com cada dijous a les 18h30, el Comitè de Solidaritat catalana us convoca per una nova concentració de solidaritat amb els presos i exiliats al peu del Castellet. Serà la 20a hora solidària.

Avui comença, a Perpinyà, el 35è Forum dels estudis superiors i dels mestiers.

Els estudiants de terminal, primera i segona són concernits. Una cita que arriba just quan els estudiants han de triar fins a 10 desitjos de formacions per l’any escolar següent.
El Forum serà obert avui entre les 9 del matí i les 17h al Palau de les Exposicions de Perpinyà.

Al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà aquest dimecres es va presentar CATCAR, un projecte que vol fer conèixer el món carolingi, un període clau de la història que té molt a veure en la construcció de l’Europa actual.

Escoltem Joandomènec Ros, president de l’IEC:

El Parlament de Catalunya ha aprovat presentar un recurs contra la decisió de la Junta Electoral espanyola de suspendre com a diputat el president de la Generalitat, Quim Torra.

El Partit Popular ha presentat una querella contra Quim Torra per un delicte d'usurpació de funcions.
A la querella es demana que Pedro Sánchez el destitueixi i no faci la reunió pactada per avui entre el govern català i l'espanyol.

Aquesta reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez, és prevista per aquest migdia al Palau de la Generalitat.

El president de la Generalitat va deixar clar que el què vol negociar és "l'exercici del dret a l'autodeterminació i l'amnistia".

 

El Senat dels Estats Units ha absolt Donald Trump dels dos càrrecs de què se l’acusava: abús de poder i obstrucció al Congrés.

A la Xina, un bebè hauria nascut amb el coronavirus, transmès per la seva mare.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé