Dimecres 05 de gener del 2020

L'eix que relliga la plana del Rosselló a l'Alt Conflent segueix tallat i els serveis de l'estat no amaguen llur preocupació. La N116 va patir, dilluns, un enfonsament de la calçada entre Fontpedrosa i Sautó. Ahir la situació es va agreujar i encara no s'ha donat per estabilitzada l'esllavissada.

Aquest nou tall de la 116 ha provocat indignació i desesperació entre la població i els elegits. Una manifestació ha estat convocada per protestar contra l'abandó de la 116. L'acte és previst per divendres dia 7 a les 3 de la tarda a Mont-Lluís.

Els senadors Francesc Calvet i Jean Sol, així com els Consellers Departamentals Jean Castex i Hélène Josende, reclamen a l'estat mesures d'urgència.

El President de la Cambra de Comerç i d'indústria dels Pirineus Orientals, Bernard Fourcade, ha publicat una carta oberta al Primer ministre Edouard Philippe per alertar dels talls repetits de la 116.

A l’Estat Francès els noms catalans Martí, Núria o Llívia podrien ser oficialitzats. El President de l’Assamblea Nacional francesa va anunciar ahir la publicació d’un decret que reconeixerà els noms amb accents diacrítics.

Operació policial especial ahir contra els actes de violència i d’incivilitats al barri de Sant Jaume de Perpinyà. Ahir la policia nacional i municipal va detenir 5 persones, principalment per tràfic de drogues.

La consellera Clara Ponsatí és avui a Brussel·les per acreditar-se com a diputada al Parlament Europeu.

El president Carles Puigdemont va comparreixer ahir davant la comissió del 155 al Parlament de Catalunya. Durant aquesta compareixença feta per videoconferència des del Parlament Europeu, Puigdemont va denunciar que l’aplicació de l’article 155 va ser ‘un cop d’estat’.

El parlament de les Balears ha aprovat la llei contra el turisme d’excessos per a la millora de la qualitat de les zones turístiques.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé