Dimarts 14 de gener del 2020

Carles Puigdemont i Toni Comín van assistir ahir al ple del Parlament Europeu. A l'inici de la sessió el president, David Sassoli, va explicar que l'Eurocambra havia pres nota de la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i del Tribunal Suprem sobre Junqueras, per la qual se li havia retirat la condició d'eurodiputat des del 3 de gener.

Quim Torra pot continuar assumint el seu càrrec de diputat del Parlament i de President de la Generalitat. Ho diu un informe dels serveis jurídics del Parlament que avui rebrà la mesa del Parlament.

Avui Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ja poden obtenir permisos per a sortir de la presó. Han complert un quart de la pena de nou anys imposada pel Tribunal Suprem, i és a partir d’ara quan podran demanar un permís de sortida al centre penitenciari.

Nova jornada de mobilització avui contra la reforma de les pensions. La intersindical anima a mantenir la mobilització activa des d’avui fins dijous. Aquest matí, una manifestació ha estat convocada a les 10h30 a Plaça Catalunya. Aquest cop els manifestants caminaran pel centre vila de Perpinyà.

El nombre de trens que circularan avui a la regió es manté estable. La SNCF considera que s’està tornant a la normalitat després de molts dies de fortes pertorbacions.

Vaga avui a les estructures de la petita infància. Aquest moviment protesta contra un projecte d’ordenança del govern que pretén replantejar el marc reglamentari de funcionament de les llars d’infants.

Eleccions municipals: a Bompas, Jean-Paul Batlle no es tornarà a presentar. És la consellera municipal de l’equip de govern Caroline Langlais qui presentarà una llista per les eleccions dels 15 i 22 de març. Al Voló, la consellera d’oposició Myriam Granat serà candidata. Es va presentar a les últimes eleccions legislatives a la 4a circumscripció.

La CAF (Caisse d’allocations familiales ) acaba de publicar un retrat social del departament. Aquesta síntesi permet recollir informació sobre el nombre de persones que beneficien d’alguna ajuda social.

Dilluns 13 de gener ha mort a l'edat de 76 anys la gran periodista i escriptora catalana, Isabel Clara Simó. Isabel Clara Simó, fou un fervent desfensora dels Països Catalans, va ser membre d'Arrels Països Catalans. A partir de l'any 1971 va dirigir el setmanari Canigo. En reconeixement de la seva obra de 45 novel·les o narracions va rebre el Premi Sant Jordi el 1993 i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 2017. En motiu dels 350 anys del Tractat dels Prineus, l'any 2009, l'Associacio Arrels va publicar un llibre col;lectiu "Friccions al Pirineu, on apareixia una narracio original escrita per Isabel Clara Simó.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé