Dilluns 13 de gener del 2020

El President Carles Puigdemont s'expressarà avui davant del Parlament Europeu. Aquesta tarda començarà un ple del Parlament Europeu durant el qual s'espera que prenguin la paraula tant el President exiliat com el conseller Toni Comín, tots dos eurodiputats de plè dret.

Qui no participarà al ple del Parlament Europeu és Oriol Junqueras. El qui va ser escollit fa pocs dies vicepresident del grup dels Verds al Parlament Europeu ha vist com els serveis jurídics de l'Eurocambra donaven per acabat el seu mandat d'eurodiputat.

La Guàrdia Civil ha citat a declarar 19 persones més pel tall que Tsunami Democràtic va fer a l'autopista AP-7 a la Jonquera l'11 de novembre.

La protesta contra la reforma de les jubilacions arriba avui en el 40è dia de vagues. A la SNCF el nombre de trens que circularan al Llenguadoc i Rosselló és cada cop més important. La SNCF parla d'un retorn a la normal progressiu.

Eleccions municipals: a Sant Pere dels Forcats, a l’Alt Conflent, les eleccions es perfilen sense cap candidat declarat.

I a Naüja, a l’Alta Cerdanya, no van esperar el mes de març i van celebrar eleccions municipals parcials ahir. S’havien d’elegir dos consellers municipals després de la mort del batlle José Dominguez i de la consellera municipal Thésèse Aleix. Els elegits són Philippe Dominguez i Sylvie Majolet. Però a Naüja encara caldrà esperar per escollir un batlle ja que el consell municipal encara no està complet.

El País Basc va viure una gran mobilització aquest cap de setmana contra la política penitenciària d’excepció i de dispersió dels presos bascs i a favor de llurs drets. Una manifestació convocada a Baiona ha reunit unes 10 000 persones, i una segona mobilització ha portat unes 70 000 persones als carrers de Bilbao.

 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé