Divendres 10 de gener del 2020

Prop de 7000 persones van manifestar ahir a Perpinyà contra la reforma de les jubilacions. Xeminots, professors, agents de la funció pública, carters, però també pescaires i advocats, van sortir al carrer. Avui la intersindical convoca els assalariats de tots els sectors per participar en una gran assemblea general al davant de l’antiga estació de trens de Perpinyà. La cita és a les 2 ter la tarda.

El tràfic de trens encara esta molt afectat per les vagues avui.

La delegació nord-catalana del Consell per la República es presentarà avui al Vallespir.
El Consell per la República és el govern català a l’exili que treballa per la internacionalització de la reivindicació independentista. Fins ara el col·lectiu s'ha presentat a Perpinyà i a Prada, al Conflent. Ara el Consel per la República es farà coneixer a Ceret. La trobada es farà a la sala de la Unió a 19h.

L’Eurodiputat Oriol Junqueras no assistirà al ple del Parlaement Europeu de dilluns per decisió del tribunal Suprem Espanyol. Malgrat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que reconeix la immunitat de Junqueras, el tribunal espanyol ha decidit no fer cas d’aquesta decisió de justícia. Oriol Junqueras ha acusat el Tribunal Suprem de situar Espanya "fora de la llei europea".

El Departament de Justícia ha decidit confirmar el segon grau per als presos independentistes.

Els presos polítics Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez compareixeran com a testimonis en el judici contra l'excomissari en cap dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero. Aquest judici es celebrarà el 20 de gener a l'Audiència Nacional espanyola.

Eleccions municipals: a Toluges, el batlle Jean Roque ha anunciat la seua candidatura per les municipals del proper mes de març. A Trullars, Beatrice Coussolle conduirà la llista «Agir ensemble pour Truillars» a les eleccions municipals. Coussolle és elegida des de l’any 2014 com a consellera municipal d’oposició.

Rugbi a 15: victòria per l’USAP que es desplaçava ahir al camp de Soyaux-Angulema. El resultat final ha estat de 20 a 23. Amb aquest resultat l’USAP se situa primer classificat de ProD2, a l’espera de la resta de partits que s’han de jugar avui.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé