Dijous 09 de gener del 2020

La mobilització contra la reforma de les jubilacions continua. Després del període de festes les mobilitzacions haurien de revifar avui amb manifestacions importants i pertorbacions a preveure, en particular als transports.

Avui serà la 4a gran jornada de manifestacions amb uns sindicats que han llançat una crida per què la vaga interprofessional sigui massiva. Una manifestació sortirà aquest matí a les 10h30 des de Plaça Catalunya a Perpinyà. Avui manifestaran els xeminots, però també els professors, els treballadors dels impostos, els carters, o encara els pescaires.

També se sumaran a les protestes els advocats que des de dilluns, i fins almenys demà, fan vaga d’audiències, és a dir que en demanen la suspensió.

Eleccions municipals a Perpinyà: una enquesta realitzada per l’institut Ifop indica que el candidat d’extremdreta Louis Aliot sortira vencendor d’aquesta elecció amb un 26% d’intenció de vot. L’actual batlle Jean-Marc Pujol arribaria a la segona posició amb 18% de vots. La candidata d’esquerres Agnès Langevine obtindria un 14,5% de vots, un resultat semblant al de Romain Grau que sumaria un 14% de suports.

Un incendi va destruir ahir un centre de formació mecànica a la zona comercial de Cabestany. Ubicat al Mas Guerido, aquest centre de 250m2 va cremar totalment malgrat la intervenció d’una quinzena de bombers.

El president espanyol, Pedro Sánchez, telefonarà avui al President de la Generalitat, Quim Torra. Fonts del govern espanyol van precisar ahir que, de moment, no hi ha cap compromís per convocar una reunió presencial.

El Tribunal Suprem decidirà avui si permet que el president i eurodiputat d’ERC, Oriol Junqueras, pugui assistir dilluns al ple del Parlament Europeu a Estrasburg.

Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull demanen al Tribunal Constitucional que suspengui la sentència del Suprem i els posi en llibertat. Consideren que, com que eren diputats, també gaudien d'immunitat com Oriol Junqueras.

Recordem que com cada dijous, el Comitè de Solidaritat Catalana convoca avui una concentració de suport als presos i exiliats al peu del Castellet.

Després de la investidura de Pedro Sànchez, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat que en el primer pressupost del govern espanyol hi hagi una partida d’inversions per al País Valencià del 10% del total. I

Rugbi a 15: desplaçament complicat avui per l’USAP que afrontarà l’equip de Soyaux-Angoulême.

Avui comença a Font-Romeu una prova d’esquí acrobàtic que compta per la copa del món de la disciplina. Unes proves impressionants que podreu veure gratuïtament al snow-park de Font Romeu. Les proves es podran seguir fins a dissabte.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé