Dilluns 02 de desembre del 2019

Ahir va ser el primer diumenge en què els comerços tenien el permís per obrir en aquest inici de temporada nadalenca. El balanç haurà estat agre-dolç. Només els comerços propers a les parades de nadal del Voral Vauban hauran conegut un poc d’activitat. En canvi pels carrers del centre vila la majoria de comerços es van quedar tancats.

La jornada de dissabte va ser marcada per dues manifestacions a favor de les llengues minoritzades a l’Estat francès.A Paris centenars de persones es van reunir davant del ministeri d’Educació per reclamar un canvi en la política lingüística de l’estat. Els participants van denunciar que l’Estat francès segueix en la seva tasca de destrucció del patrimoni immaterial que són les llengües i cultures dites «regionals». Al mateix moment a Perpinyà una concentració es va convocar davant la Prefectura per demanar que millori l’ensenyament de les llengües i que se pugui seure a parlar amb el Ministeri per incloure l’ensenyament bilingüe a les noves lleis i reformes.

Eleccions municipals :Caroline Forgues serà la cap de llista de L’Alternative, una candidatura ecologista i solidària a la vila de Perpinyà. Dissabte es va celebrar la 4a Assemblea ciutadana durant la qual es va votar els dos primers candidats de la llista, el segon serà Jean-Bernard Mathon.
Nova candidatura a Ribesaltes. Mickaël Valade conduirà la llista « J’aime Rivesaltes, Créative citoyenne solidaire ». Valade és militant de la secció local del PS i proposa una llista d’unió de les esquerres amb militants del Partit Socialista, Partit Comunista, Europa Ecologia Els Verds i Génération.S.

Avui comença a Sant Esteve una recollida de jocs i joguets a benefici dels Restaurants del Cor.

Catalunya i Flandes reclamen més implicació a la Unió Europea per solucionar el conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol. Unió Europea habiliti "mecanismes" per integrar possibles nous estats.

A Andorra comença la campanya electoral per les eleccions comunals. Els comicis elegiran els representants locals que governen les set parròquies que conformen el Principat.

Biatló: ahir va començar la temporada de biatló amb la prova d'esprint d'Östersund a Suècia. El nord-català Martin Fourcade va acabar 5è de la cursa.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé