Divendres 29 de novembre del 2019

Demà a les 11h l’APLEC, Associació per l’Ensenyament del Català convoca una concentració davant de la Prefectura de Perpinyà. Al mateix moment a París, davant del Ministeri de l’Educació Nacional, tindrà lloc la manifestació ‘Pour que vivent nos langues’. Aquesta mobilització, és una iniciativa de diverses associacions en defensa de les llengües dites regionals per reclamar respecte i suport a totes les modalitats d’ensenyament d’aquestes llengües arreu de l’Estat i comptarà amb la presència d’una delegació nord-catalana que es desplaçarà a la capital francesa.

Jean-Marc Pujol, el batlle de Perpinyà va confirmar ahir la seva candidatura per un tercer mandat.Fa un mes la comissió Nacional de les investidures del Partit Les Republicains ja va donar el seu suport al batlle sortint.

Dos dels antics adjunts de Pujol han anunciat la seva candidatura, Olivier Amiel i Romain Grau. Aquest darrer inaugura avui mateix la seva permanència de campanya a prop de la plaça de la República de Perpinyà.

Aquesta tarda més de 60 persones dipositaran una queixa al Tribunal de Gran Instància de Perpinyà després que se’ls hi detectés la presència de Glifosat dins de l’orina. Forma part de la Campanya de Glifosat 66 que va comença fa tot just un any amb reunions d’informació i els posteriors anàlisis.

El 19 de desembre és la data en la qual el Tribunal de Justícia de la Unió Europea es pronunciarà sobre els drets d’Oriol Junqueras com a eurodiputat i la seva immunitat.

Avui és el famós Black Friday importat dels Estats Units però que moltes entitats aprofiten per denunciar el consumerisme desmesurat. A Perpinyà Els Joves per al clima han decidit mobilitzar-se precisament avui per al que han batejat el Block Friday, a partir de les 14h30 a plaça Catalunya.

Segons el WWF, els països mediterranis no han complert amb els seus objectius de protegir la Mediterrània, i al mateix temps la seva biodiversitat declina a un ritme sense precedents. L’organització ha publicat aquest balanç pocs dies abans de la conferència de la convenció de Barcelona sobre la protecció de la mediterrània.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé