Dimarts 26 de novembre del 2019

Ahir es va debatre de l’orientació pressupostària al Consell Departamental. La Presidenta, Hermeline Malherbe, va anunciar que s’obria un nou cicle pressupostari. Les grans línies d’aquest cicle seguiran les opinions recollides durant la gran consulta a la població, batejada «Imagine les PO».

Eleccions municipals: a Perpinyà Josiane Cabanas va presentar ahir la seua dimissió al batlle de Perpinyà. La fins ara consellera municipal encarregada de llengua i cultura catalana i de patrimoni ha preferit sostenir la candidatura de Romain Grau a les properes eleccions municipals.

A Santa Maria el batlle Pierre Roig va anunciar ahir que no es presentarà per un nou mandat al pròxim mes de març. Després de 36 anys al capdavant del municipi, Pierre Roig ha decidit passar la mà a Edmond Jordà, actual director general dels serveis de la vila de Santa Maria la mar.

Els Restaurants del Cor van començar ahir la 35ena campanya d’hivern d’ajuda als més necessitats. L’any passat més de 10 000 persones van passar pels Restos per recollir alimentació.

A Argelers de la Marenda, un poney ha mort a cops i a ganivetades durant la nit de dissabte a diumenge. Els fets es van produir en un càmping on 4 homes van atacar l'animal.
 

Indignació al vilatge de Cervera de la Marenda després del robatori de l’estàtua de la transbordadora de taronges. Aquesta estatuà era un homenatge a totes aquelles dones que, a finals del segle XIX i a principis del segle XX, van ser contractades per a carregar mercaderies dels trens que venien del sud en trens que viatjaven a l’estat francès.


La militància d’ERC va aprovar ahir per votació que els republicans no donin suport a la investidura de Pedro Sánchez si abans de la votació no arriben a un acord amb el PSOE per obrir una mesa de negociació sobre el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol.

Ahir es va presentar la propera edició del festival Les Déferlantes al Castell de Valmy a Argelers de la Marenda. El festival tindrà lloc entre els dies 8 i 11 de juliol i comptarà amb la presència d'artistes com els Simple Minds, Jean-Louis Aubert, Angèle, Soprano, Lomepal, Ninho i Roméo Elvis. Aquests son els primers noms de la cartellera que es van coneixer ahir. Com és habitual ben aviat seguirem descobrint els noms dels artistes que completaran aquest festival. Les entrades ja estan a la venda.

Aquest any 2019 Perpinyà és capital de la Sardana. En el marc d’aquestes celebracions, el conservatori de música de Perpinyà vol posar endavant la figura del compositor Max Havart.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé