Dilluns 25 de novembre del 2019

Avui acaba el "Grenelle de les violències domèstiques" a l'Estat francès. A Perpinyà un miler de persones van manifestar, responent a la crida de diferent associacions i col·lectius de defensa dels drets de les dones.

David Bonvehí, el President del PDeCat (Partit Demòcrata Europeu Català) era a Catalunya Nord dissabte per assistir al Congrès d'Unitat Catalana. Creat l’any 1986, el partit nord-català sempre havia tingut relacions estreta amb CDC (Convergència Democràtica de Catalunya).

Un accident greu s’ha produït aquesta nit, cap a les 3 de la matinada, entre Perpinyà i Toluges. Un xoc frontal entre dues votures ha fet 3 ferits.

Important incendi aquesta nit al port de Sant Cebrià. El foc ha cremat 3 embarcacions, una d’elles s’ha acabat enfonsant. De moment encara s’estan investigant les causes d’aquest incendi.

Eleccions municipals: a Elna s’ha presentat la candidatura de Jean-Claude Pairet que condueix la llista «Elne dynamique avec vous». La llista agrupa elegits de l’actual govern municipal i nouvinguts.

A Argelers és Charles Campigna qui acaba de presentar la seua llista. Aquest argelesenc de 62 anys serà el cap de llista d’»Argelès c’est vous», candidatura que aposta per la defensa del mediambient i instaurar una veritable democràcia participativa.

A Millars la llista «Un avenir partagé» també lluitarà en les properes eleccions municipals amb el seu cap de llista Jacques Garsau.

A Catalunya Sud, ERC ha detallat la seva proposta d’una taula de diàleg entre governs per a resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Concretament, proposen que la taula es faci visible abans de la investidura del president espanyol, ‘com a gest inequívoc de compromís’.

Rugbi a 15: l'USAP va guanyar ahir a Aimé Giral contra Grenoble amb el resultat de 20 a 13. Un resultat que permet a Perpinyà de situar-se tercers a la classificació, a 6 punts d'Oyonnax.

 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé