Dilluns 18 de novembre del 2019

A l’estació d’esquí de Portè, feia més de deu anys que no es veia un inici de temporada d'esquí tan intens. Amb les darreres nevades l'estació ha pogut obrir aquest cap de setmana, és la primera que obre les pistes al nord del Pirineu.

Un any després de l’inici del moviment de les Armilles Grogues, moltes manifestacions van ser convocades dissabte a tot l’estat francès. A Perpinyà unes 700 Armilles Grogues van manifestar per recordar que un any després les reivindicacions segueixen essent les mateixes. A Catalunya Nord les manifestacions i els talls de carreters van ser pacífics en tot moment.

Quim Torra compareix avui davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un presumpte delicte de desobediència. Ahir el President de la Generalitat va assegurar que no pensa defensar-se "de res" sinó que el que farà serà "acusar l'Estat" per haver "vulnerat" els seus drets i els de tots els catalans.

Altre judici ara, en aquest cas davant de la justícia francesa. Avui comencen les compareixences de 3 dels 18 detinguts durant el tall de la frontera al Pertús. Són 18 sud-catalans que van ser arrestats per la gendarmeria i són investigats per "obstrucció de la via pública".

Demà dimarts Amnistia Internacional farà públiques les seues conclusions sobre la sentència del judici contra el procés. Segons un comunicat penjat a la versió francesa de la web d’Amnistia Internacional Suïssa, l’organització pensa denunciar que els drets de llibertat d’expressió i de reunió pacífica són amenaçats a l’estat espanyol.

Avui comencen les obres de renovació de l’esfalt de diverses carreteres en 3 punts de Perpinyà.

Biatló: només manquen dues setmanes perquè comenci la copa del món de Biatló, i sembla que la preparació de Martin Fourcade és bona. L’esquiador de La Llagona va guanyar ahir la Mass Start a les sel·leccions noruegues. Una bona notícia després dels mals resultats obtinguts per Fourcade al llarg de la darrera temporada.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé