Dijous 14 de novembre del 2019

Jornada de vaga avui a l’hospital de Perpinyà. La crida es fa al nivell estatal i no concerneix només el servei d’urgències. Avui són totes les professions hospitalàries que seran concernides per aquesta mobilització que vol denuncia la manca de llits i de mitjans.
EL personal hospitalari de Perpinyà anuncia una concentració a Plaça Catalunya entre les 10 del matí i les 2 de la tarda.

Vaga també avui a les finances públiques. Els agents protesten contra la retallada de llocs de treball i el tancament de diversos centres del tresor públic a Catalunya Nord.

Preocupació al Vallespir per un projecte eòlic i fotovoltaic transfronterer. A Morellàs el col·lectiu «El futur és avui» va celebrar dimarts la primera reunió pública per denunciar el projecte que tocarà els sectors de Les Illes al Vallespir i també a l’Alt Empordà a la zona de La Jonquera, La Vajol i Agullana.

L’estació d’esquí de Portè obrirà aquest cap de setmana. Una obertura a mitjans de novembre gràcies a les caigudes de neu dels darrers dies i al fred que ha permès produir neu artificialment. De moment els responsables pensen poder obrir almenys la meitat de les pistes.

La circulació del TGV va ser interrompuda durant una hora i mitja ahir a la tarda entre Girona i Figueres per la possible presència de persones en les vies. Finalment el tall no es va produir i la circulació del TGV va reprendre amb normalitat.

Aquesta nit a Barcelona s’han produït nous talls de circulació. Els CDR van manifestar en algunes de les principals vies d'accés a Barcelona: a la Meridiana, la Gran Via i la Diagonal.

L'exconsellera Dolors Bassa ha demanat al Tribunal Suprem la nul·litat de la sentència del procés, que li atribueix la Conselleria d'Ensenyament quan en realitat era responsable del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Prop de 250 personalitats han signat un manifest per demanar una "sortida política" a la situació a Catalunya. El text afirma que des de la publicació de la sentència del procés, "la situació política a Catalunya s'ha agreujat d'una manera preocupant".

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé