INFORMATIU: Dimecres 13 de novembre del 2019

El tall de circulació a l'autopista continua aquest matí a l’Empordà. L'acció del Tsunami Democràtic iniciada al pas fronterer del Pertús va acabar ahir després de més de 30 hores de blocatge. Els manifestants no van oferir resistència als Gendarmes, als Mossos i a la Guàrdia Civil que van actuar conjuntament. En aquesta expulsió 18 persones van ser arrestades per les forces de l'ordre franceses. Els detinguts, tots sud-catalans, van ser alliberats ahir a l'espera de ser convocat al Tribunal de Perpinyà la setmana vinent.

Arran de l'actuació dels CRS i Gendarmes, prop de 200 persones van manifestar a Barcelona davant del consolat francès. Els manifestants demanaven a l'estat francès que no sigui "còmplice" de la repressió de l'estat espanyol.

A Catalunya Nord el Nou Partit Anticapitalista ha condemnat, a través d’un communicat, l’actuació de la policia francesa al Pertús.


Un cop acabada la concentració al Pertús, el Tsunami va convocar un tall a la Nacional 2 a La Jonquera. Allà s'hi va viure algun moment de tensió, en particular quan un camioner va voler forçar el barratge i va accelarar en direcció dels manifestants.

La mobilització del Tsunami Democràtic va segur en direcció de Girona on l'autopista AP7 es va mantenir tallada. Allà la nit va tornar a ser marcada per concerts, animacions i acampades.

Però la mobilització no es va limitar a Catalunya. EL Tsunami també va anunciar una operació cargol a la frontera del País Basc.

Nou cop dur contra la justícia espanyola. L’advocat general de la UE ha donat la raó a Oriol Junqueras sobre la seua immunitat com a eurodiputat electe. Segons l’advocat, ‘l’adquisició del mandat parlamentari dels diputats europeus resulta únicament del vot dels electors i no pot restar supeditada a l’ulterior compliment de cap formalitat’.

L’Associació Anticor, que lluita contra la corrupció i per l’ètica a la política, va dipositar ahir assenyalaments davant del procurador de Perpinyà contra els batlles de Canoes i del Barcarès. A Canoes, l’associació Anticor denuncia la venda d’un terreny municipal a una Societat Civil Immobiliària que pertany, en part a l’esposa del batlle. Durant aquesta operació el terreny va passar a ser constructible i per tant va guanyar molt de valor. Un fet que aixeca les sospites de l’associació. Al Barcarès Anticor apunta diverses irregularitats en la gestió del gran mercat de nadal.

Un accident greu es va produir ahir a la 116 al nivell d’Illa al Riberal. Dos vehicles van xocar a finals de tarda. 3 persones van ser ferides, dues van ser tranlladades a l’hospital de Perpinyà, la tercera va ser conduida a l’hospital de Montpeller amb ferides greus.

A la Universitat de Perpinyà, ahir, un grup d’estudiants es va renuir en mostra de sosteniment al jove de 22 anys que es va immolar amb foc divendres a Lió. L’estudiant va voler denunciar així les seues condicions de vida precàries i va apuntar la responabilitat de la classe política.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé