Dimarts 12 de novembre del 2019

Aquest matí la situació segueix igual al Tall del Pertús. Avui, de nou, s'esperen més actes i concerts damunt de l'escenari. Tsumanim Democràtic anima tothom a participar-hi amb l'objectiu de mantenir l'autopista tallada durant 3 dies.

L'Autopista segueix tallada aquest matí a la frontera, al nivell del Pertús. L'acte convocat pel Tsunami Democràtic va començar ahir a les 9 del matí quan desenes de votures i centenars de persones van tallar la circulació

De l'altra banda, al sud, diverses unitats dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil s'han desplaçat fins a la Jonquera. Des d'allà esperen ordres per una eventual intervenció.
En cas d'evacuació de l'autopista, la tasca per les forces de l'ordre no serien fàcils.

La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies ha alertat que el tall de l’autopista pot provocar pèrdues diàries d'uns 15 milions d'euros per a les empreses.

D’altra banda a Barcelona ahir es van concentrar més de 500 persones en solidaritat amb el tall de l’autopista. Són persones que no van poder desplaçar-se fins al Pertús però que igualment van voler respondre a la crida del Tsunami Democràtic.

Després d'aquestes eleccions Espanya és encara més ingovernable. El PSOE, vencendor dels comicis, segueix refusant pactar amb les formacions independentistes catalanes.

L’Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea publicarà avui les seves conclusions sobre la immunitat europarlamentària del president d’ERC, Oriol Junqueras.

Un robatori es va prduir ahir en un bureu de tabac de l’avinguda del Llenguadoc a Perpinyà. Els robaires van encastar una votura contra la porta del comerç. Se van emportar una important quantitat de tabac, valorada en prop de 10 000€.

Greu accident de parapent ahir a la Cerdanya. Un jove d'uns 20 anys va ser ferit just al moment de llençar-se des de la base de vol del vilatge de Targasona. El jove va evacuat en helicopter a l'hospital de Perpinyà en estat d'urgència absoluta.

L’Hotel del Coll del Pimorent encara amenaça d’enfonsar-se després de l’incèndi que va cremar dissabte a la tarda. Les destrosses són importants i ahir els bombers van continuar amb les tasques de neteja. La gendarmeria ha començat una investigació per determinar l’origen de l’incendi.

A Andorra la questió de l’avortament preocupa l’ONU. Un informe del Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra les Dones denuncia que ‘malgrat el compromís’ d’Andorra per ‘descriminalitzar l’avortament en determinades circumstàncies, no s’ha pres cap mesura per a implementar-lo’.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé