Divendres 8 de novembre del 2019

En el marc dels actes organitzats en motiu de la Diada de Catalunya Nord, avui hi ha una conferència avui al Casal de Perpinyà. És organitzada per Unitat Catalans. La conferència "Nacionalisme i antinacionalisme a Catalunya i Europa" començarà aquesta tarda a 18h al Casal de Perpinyà, al 23 de l’avinguda del Liceu.

La Diada de Catalunya Nord s’allargarà fins demà dissabte amb l’habitual manifestació a 16h00, seguit de l’acte polític al peu del Castellet i del Concert a la Casa Musical a 20h30.
Abans, al matí, el Comitè de Solidaritat Catalans convoca un acte al Portús, just a la línia per on passa la frontera.

Eleccions municipals a Perpinyà: ahir es va presentar la llista de la vicepresidenta regional, Agnès Langevine, per les municipals 2020. Aquesta candidatura d’esquerres aposta per unes pràctiques de govern renovades, amb un clar accent posat sobre l’ecologia. La llista suma suports diversos. Agnès Langevine espera ara coneixer el nom del respresentant socialista que se sumarà a la llista. Els militants socialistes l’haurien d’escollir abans de finals de mes.

La justícia belga ha deixat en llibertat els consellers Toni Comín i Lluís Puig, que ahir es van presentar voluntàriament davant d'un jutge belga per respondre a la tercera euroordre de detenció i lliurament dictada pel jutge Pablo Llarena. Toni Comin i Lluís Puig tornaran a ser convocats per la vista oral, que s’ha d’establir abans de quinze dies.
El president de la Generalitat Quim Torra ha desmentit en un comunicat qualsevol relació amb els independentistes detinguts en l’operació Judes, després que s’hagi filtrat la declaració judicial d’un dels detinguts en la qual deia que havien tingut contacte amb Torra.

El portaveu dels advocats dels independentistes detinguts va denunciar ahir que les declaracions d’alguns d’esntre ells es van fer en unes condicions de maltractaments i vulneracions de drets. Des d'Alerta Solidària que defensa els acusats afirmen que aquestes declaracions no tenen cap valor jurídic.

El president Carles Puigdemont, el conseller Toni Comín i la consellera Clara Ponsatí han proposat que ERC, JxCat i CUP formin un grup conjunt al Congrés espanyol sota el nom de ‘Grup Parlamentari de la República Catalana’.

Esquerra Republicana acaba de demanar al Tribunal Suprem la llibertat del seu president, Oriol Junqueras. ERC també demana a la Junta Electoral Central la seva restitució com a cap de llista per a les eleccions generals espanyoles d'aquest diumenge.Esquerra al·lega que Junqueras encara no està inhabilitat, perquè el mateix Tribunal Suprem, a la sentència del procés, va condicionar aquesta inhabilitació a la resolució que ha de fer el Tribunal de Luxemburg.

El ple de l'Assemblea de Madrid ha aprovat reclamar al govern espanyol la il·legalització dels partits independentistes "que atempten contra la unitat d'Espanya". La proposició no de llei l'ha presentat Vox i tant PP com Ciutadans hi han acabat donant suport. El text aprovat també demana que es demani a la Unió Europea que inscrigui els Comitès de Defensa de la República (CDR) a la llista d'organitzacions criminals i terroristes.

Rugbi a 15: l'USAP jugarà avui a Aimé Giral contra el club de Vannes en partit de campionat de ProD2. El partit començarà a 20h00. L'USAP és actualment 3er classificat a 4 punts del lider.

Rugbi a 13: els Dracs Catalans han anunciat el fitxatge de Tom Davies, un tres-quarts ala del club de Wigan.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé