Les Veus dels Pobles, és a Ràdio Cap de Creus

La història de Ràdio Cap de Creus es remunta a principis dels anys 80, quan José Luis Aznarez va donar els primers aparells que varen ser la base d’aquesta emissora. La segona etapa de la ràdio de Cadaqués s’enceta quan l’Ajuntament se’n fa càrrec i Ràdio Cap de Creus esdevé emissora municipal.
Ràdio Cap de Creus va començar la seva emissió en uns locals que estaven al costat de l’Oficina de Turisme. L’any 1990 es va traslladar a la Torre dels Boigs, i actualment està situada al carrer Carles Rahola, 11, amb noves i modernes instal·lacions encarades cap al futur.


Des d’aleshores han passat alguns anys, però segueix el mateix esperit: aconseguir sempre una bona audiència i ser una eina d’intercanvi en l'àmbit de poble. I més en una comunitat, Cadaqués, que “gaudeix” d’un cert aïllament de comunicacions.
Actualment hi ha una programació variada, fruit de l’esforç de les persones que hi treballen, laboralment o voluntàriament, però hi ha la voluntat d’aconseguir la participació de més persones per fer una ràdio més informativa i més participativa.

Cadaquès

Una vil·la de 2752 habitants, en un ampli terme de 26,43 km, que inclou el Parc natural del parc de Creus, fundat el 1988 per protegir una àrea amb un gran interès tant geològic com de flora i fauna. Comprèn 13.886 ha, de les quals 10.813 corresponen a la part terrestre i 3.073 a la marina, essent la continuació natural del Par natural de la Costa Vermella, a l´altre costat de la frontera.
Una població que té el privilegi d'estar mal comunicada per terra. Fins fa pocs segles tenia més relacions comercials amb Mallorca que amb Barcelona, i potser per això encara perviu el “salat” una variant dialèctica del català molt peculiar.
El seu aïllament i paisatge va originar que fora cau de molts artistes, i especialment Salvador Dalí, que tenia casa a Port Lligat, on va crear moltes obres (i les formes del Cap de Creus en tenen molt de “culpa”).


Actualment viu bàsicament del sector serveis, amb una gran qualitat de vida i unes grans inquietuds culturals. A visitar la casa museïtzada de Dalí, i el Teatre-Museu, a més de tota la vil·la, un miracle estètic. Perdre’s pel Parc Natural i arribar al Cap de Creus, el punt més oriental de la península Ibèrica.

Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini.

Les Veus dels Pobles

Les Veus dels Pobles
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Gabriel Fleta Perbellini