Les Veus dels Pobles, és a Ràdio La Vall

A la Vall d´en Bas, a la Garrotxa, un grup d’amics engeguen el 1982 una petita emissora, de fabricació casolana i en una casa particular, que no arribava més enllà dels 500 m, i que emetia intermitentment, segons la disponibilitat horària dels seus fundadors. Va ser el 1986 quan van arribar més col·laboradors, amb noves idees i amb més empenta i il·lusió, possiblement per la seva joventut, traslladant-se a un mas de Sant Privat d’en Bas. I van anar tirant endavant, malgrat les amenaces de la Guàrdia Civil i els problemes d’interferències amb les TV dels veïns.
Finalment es constitueix oficialment el Patronat i Ràdio La Vall i es presentava el 12 d’octubre de 1988 com a emissora municipal de Les Preses, comptant amb l'aportació d’en Josep Maria Francino, gran professional de la ràdio (Ràdio Olot, Ràdio Nacional i primer director de Catalunya Ràdio).

Des d'aleshores, i només amb personal voluntari, segueix al peu del canó de la informació local i comarcal, a més d’una acurada programació musical, tot i tenir a pocs quilòmetres la gran capital, Olot, on esgarrapa també una bona audiència.

Sant Privat d’En Bas (La Vall d’En Bas)

Parlem d´un petit municipi, de 1763 habitants, en una joia de la natura que és la Vall d´en Bas, en ple cor de la Garrotxa. La seva església està datada del 1017, i l’any 1968 es va integrar al grup de municipis de La Vall d’en Bas.


Aquesta vall natural és una meravella de la natura, amb una riquesa arquitectònica patrimonial notable, donada la seva antiguitat, amb esglésies romàniques dels segles X al XII, conjunts històrics( el Mallol i Hostalets d’en Bas) i un antic monestir. La seva principal riquesa és l´agricultura i ramaderia, per la qualitat de les seves pastures, així com una important indústria de transformació (principalment carns i embotits).


Per la seva situació i paisatge, té una important activitat de turisme rural i residencial. I tot a quatre passes d’Olot, una gran ciutat amb tots els serveis i lleure.

Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini:

Les Veus dels Pobles

Les Veus dels Pobles
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Gabriel Fleta Perbellini