Les Veus dels Pobles, és a Solsona FM

Solsona FM, emissora municipal de la vila de Solsona, és de creació relativament moderna, ja que al 2003 l´Ajuntament va creure en la necessitat d’endegar una ràdio pública com a aglutinador de les moltes inquietuds culturals i vivencials de la vila. Es va inaugurar el 2005.
Cal veure-ho en el context de què és la capital indiscutible, tant comercial com de serveis, d’una comarca molt extensa, amb una població molt disseminada, i a molts quilòmetres de les principals ciutats.
És per tant un reflex de l’esdevenir polític, cultural i del dia a dia, tant de la ciutat com de la comarca, encara que tècnicament no hi arriba per FM, sí per internet.

Solsona és la capital de la comarca del Solsonès, molt característica perquè en una extensió doble del Vallespir, hi viu una tercera part de població, per tant és la comarca de les masies. I a més, a 50 km de Manresa, la ciutat més propera, i a 100 km de Lleida. La seva economia està basada en l´agricultura i forestal, amb la indústria derivada, i darrerament amb unes possibilitats turístiques (tant de naturalesa com de patrimoni arquitectònic) molt destacades.
Històricament una ciutat important, fundada en l’època dels romans, i que va arribar a tenir fins a 3 muralles, a mesura que anava creixent. Actualment una ciutat monumental, que mereix el viatge, amb una vida cultural molt intensa. És molt famós el seu Carnaval.

Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini:

Les Veus dels Pobles

Les Veus dels Pobles
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Gabriel Fleta Perbellini