Les Veus dels Pobles, és a Ràdio Sant Fruitós

Ràdio Sant Fruitós:

L’any 1982 neix Ràdio Sant Fruitós de la mà de dos ràdio-aficionats, amb la col·laboració del regidor de cultura de l’Ajuntament i l’empenta del jovent del poble amb ganes de fer els seus primer passos radiofònics.
L’emissora va tancar el 2008, i 3 anys més tard, el maig de 2011, un nou ajuntament prenia de decisió de reobrir l´emissora. I fins ara, que ja s’ha incorporat plenament a la vida local.


Tot i que de titularitat municipal, la seva gestió està a càrrec d’una Associació, i cal destacar que des del principi, i fins ara, funciona només amb col·laboradors voluntaris, de forma que moltes persones comprometen el seu temps lliure, fora de la feina o l´estudi, perquè el seu poble tingui la seva emissora local.
Amb altres petites emissores del Bages, han creat una cooperativa, Ona Bages que amb convenis amb els corresponents ajuntaments, és una important ajuda en la confecció d’informatius locals i comarcals, i permetent programes en xarxa.


Sant Fruitós de Bages, té una població de 8500 habitants, al cor de Catalunya, a pocs kilòmetres de Manresa, la capital de la comarca del Bages.
D’origen agrícola, la seva centralitat, al costat d´un important nus d’autopistes que porten a tot Catalunya, té actualment una potent i diversificada indústria, que li permet una economia pròspera, que es fa visible en la seva acurada urbanització, amb grans parcs i espais verds i equipaments.
En el seu terme s’ubica el monestir de Sant Benet de Bages, de gran importància històrica, i que actualment acull Món Sant Benet, un projecte cultural, turístic i de lleure d’una gran singularitat. Un conjunt únic, on trobareu un monestir medieval a escassos metres d’un innovador centre internacional de recerca en cuina. I tot en un entorn natural incomparable.
Món Sant Benet és un projecte cultural, turístic i de lleure d’una gran singularitat. Un conjunt únic, on trobareu un monestir medieval a escassos metres d’un innovador centre internacional de recerca en cuina. I tot en un entorn natural incomparable.

Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini:

Les Veus dels Pobles

Les Veus dels Pobles
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Gabriel Fleta Perbellini