L’informatiu del dimarts 14 de maig 2019

La FSU (Federació Sindical Unitària) organitza avui una diada d’intercanvi i de reflexió sobre la reforma programada de la jubilació. Participaran a l’acte Gérard Gironell i Stéphane Mestres, professors al Liceu Aragó. L’acte és obert al públic, a la sala de les llibertats al carrer Bartissol de Perpinyà, entre les 10h del matí i les 16h30 de la tarda.

La RN22 amb accés al Pas de la Casa podrà tornar a obrir divendres en els dos sentits de circulació. Ho van confirmar ahir el Prefecte de la regió, Étienne Guyot, i el cap del Govern andorrà després d'una reunió celebrada a Tolosa. Satisfacció pels comerciants del Pas de la Casa que des del 26 d'abril ja no veuen cap client vingut de l'estat francès. La RN22 tornarà a obrir divendres i s'espera que s'hi reprengui la circulació habitual de més de 100 000 vehicles cada mes. Entrevista:Oscar Ramón, President de l'Associació de veïns i comerciants del Pas de la Casa.

Jean-Luc Mélenchon serà avui a Perpinyà. Més ben dit, és la seua imatge que serà avui al peu del Castellet. Des de les 11h30 fins a 16h s’installarà a la Plaça de la Victòria un «holovan», es tracta d’una camioneta a on s’hi projecta un holograma del líder de la France Insoumise. La imatge de Mélenchon serà acompanyada de l’holograma de la cap de llista del partit a les europees, Manon Aubry. Demà La France Insoumise organitzarà un míting a la sala de les llibertats de Perpinyà. L’acte ccomençarà demà a 18h.

Una important operació antidroga es va fer ahir en diversos pobles de la comarca de la Selva i a Figueres. L'operació va ser realitzada conjuntament per la Guàrdia Civil espanyola i la Gendarmeria francesa. Ahir es van detenir almenys 3 persones i es van desmantellar dues plantacions de marihuana. Aquesta operació segueix la de l'octubre passat a la Selva i al Gironès quan 20 persones van ser arrestades i es va desmantellar un tràfic internacional de cànnabis.

Encara una setmana curta del judici contra el procés, que va reprendre ahir i que avui s’acabarà. Aquests dies continuen passant davant del Tribunal suprem espanyol més testimonis citats per les defenses dels presos polítics.

L'exconseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, va aparèixer ahir a París. Va participar en una jornada treball amb agents culturals francesos i va assistir a un col·loqui sobre les eleccions europees que ha organitzat la delegació del govern català a França.
Lluís Puig va dir que el manifest que van firmar una quarantena de senadors francesos sobre la situació a Catalunya hauria de fer reflexionar el govern francès.
Recordem que, ara fa uns mesos, Lluís Puig va venir a Catalunya Nord i que fa un mes va ser a l'Alguer.

Oriol Junqueras i Toni Comin han rebut l'autorització de la Junta Electoral Provincial de Barcelona per poder participar en el debat de les eleccions europees que es farà aquest vespre per TV3 i Catalunya Ràdio. Tanmateix encara hi ha un dubte sobre si la presó de Soto del Real permetrà a Oriol Junqueras participar al debat. El cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha condicionat la seva participació a la d’Oriol Junqueras.

Rugbi a 13 i a 15: que sigueu tretzistes o quinzistes, un debat us pot interessar avui. Els presidents de les federacions dels dos rugbis seran avui a Perpinyà per debatre dels principals temes que envolten aquests dos esports. Bernard Laporte, President de la Federació Francesa de rugbi a XV, i Marc Palanques, President de la Federació de Rugbi a XIII parlaran de les properes grans cites de les dues disciplines, com ara els mundials de XIII i de XV. També es parlarà de fromació, de salut o de l’economia que envolta aquests esports. El debat dels dos rugbis es farà avui a la Universitat de Perpinyà a partir de 18.30 h.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé