L’informatiu del dilluns 13 de maig 2019

Ahir va acabar la Fira Exposició de Perpinyà amb un balanç de 63 000 visitants. Satisfacció pels organitzadors d’aquest esdeveniment que enguany comptava amb unes 400 parades.

Diverses detencions es van produir dissabte durant la manifestació de les Armilles Grogues al Voló. Prop de 250 manifestants van voler bloquejar el peatge de l'autopista, però un fort desplegament policial ho va impedir. Es van produir diversos afrontaments entre Armilles Grogues i forces de l'ordre. 6 persones van ser arrestades per haver suposadament llençat pedres contra la policia. 3 d'entre elles van ser plaçades sota control judicial, una altra sortirà avui de guàrdia a vista, un jove de 17 anys serà convocat per un jutge de menors, i un altre va ser alliberada.

L'ajuntament de Prada s'ha fet càrrec de les obres de rehabilitació de l'edifici del Casal de Conflent al centre de la vila que s'ha inaugurat aquest passat dissabte. Les explicacions de Jean Castex, batlle de Prada.

La petició que reclama el salvament de la línia de tren entre el mercat de Sant Carles a Perpinyà i el mercat de Rungis al Val-de-Marne, ja ha superat les 10 000 firmes. Un col·lectiu de xeminots va llençar aquesta recollida de firmes davant dels desacords entre la SNCF i la companyia de transports Roca et Rey sobre les condicions de renovació del contracte. EL tancament imminent d’aquesta línia inquieta perquè significaria que el transport de mercaderies actual seria substituït per més de 20 000 camions cada any.

Carles Puigdemont farà un míting de campanya divendres per vídeo-conferència al cinema Mega Castellet de Perpinyà. Puigdemont, actualment exiliat a Bèlgica, és candidat a les eleccions europees per Junts per Catalunya. El seu míting a Perpinyà és previst per divendres dia 17 a les 6 de la tarda.

Toni Comín i Clara Ponsatí, candidats a la llista de JxCat a les eleccions europees, van viatjar dissabte a Venècia per visitar la Biennal d’Art. Durant aquesta jornada de campanya electoral, Comín i Ponsatí van destacar que tant ells com Puigdemont poden circular amb tota llibertat arreu d’Europa, menys a l’estat espanyol.

Tensió ahir a Verges, al Baix Empordà, per culpa d'un grup d'espanyolistes que volien despenjar llaços grocs i estelades. Els veïns del poble s'hi van oposar i els Mossos d'esquadra van haver d'intervertir. Algunes persones van ser ferides de poca gravetat durant l'enfrontament. Els Mossos van obrir una investigació sobre els fets.

Rugbi a 13: ehir es va fer el sorteig de quarts de final de la Challenge Cup de rugbi a XIII. Després de derrotar Doncaster dissabte per 62 a 6, els Dracs ara s'hauran d'afrontar a Hull FC. Un rival que els Dracs van guanyar a casa seva el passat 3 de maig per un clar 6 a 37. Els quarts de final es jugaran el cap de setmana de l'1 i el 2 de juny. Els Dracs Catalans, d'altra banda, comencen una setmana molt important pel club amb el desplaçament al Camp Nou, dissabte contra Wigan.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé