L’informatiu del divendres 10 de maig 2019

La manifestació d'ahir contra el projecte de llei de "modernització de l'estatut d'assalariat de la funció pública" va reunir més de 2000 persones a Perpinyà. Fins a 9 sindicats cridaven a sortir al carrer. Al nivell estatal el govern ha comptabilitzat 109 000 manifestants, mentre que la CGT eleva aquesta xifra a 250 000 persones. Els sindicats avisen que la jornada d'ahir només va ser una etapa d'una mobilització que s'hauria d'allargar per protestar contra aquest projecte de llei i per reclamar que el govern obri negociacions amb noves bases de diàleg.

La tensió puja entre el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, i els seu adjunt Olivier Amiel.
Amiel va presentar, fa uns dies, la seua candidatura per les eleccions municipals. Aquest anunci no va agradar al batlle que ha acabat per treure totes les delegacions al seu adjunt. Olivier Amiel s’ha decalat molt afectat per aquesta decisió i pensa demanar explicacions durant la propera sessió del consell municipal. En tot cas Amiel ha deixat clar que no pensa dimitir del seu càrrec.

El judici contra el procés es va acabar ahir al migdia pel que fa de les sessions d’aquesta setmana per on han anat passant més votants de l’1-O citats per la defensa.

Avui comença oficialment la campanya electoral per les eleccions municipals i europees a l’estat espanyol. Segons una enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques, a Barcelona guanyaria Ada Colau amb 10 o 11 regidors. Ernest Margall, candidat d’ERC, estaria molt a prop amb 9 a 10 regidors. Manuel Valls, candidat de Ciutadans estaria molt lluny darrera amb 5 a 6 regidors.

A més de les municipals, el 26 de maig també es votaran eleccions Europees. A l’estat francès la campanya començarà oficialment el 13 de maig. A Catalunya en canvi la campanya comença avui amb la notícia que el Tribunal Constitucional espanyol ha rebutjat per unanimitat els recursos presentats per Ciutadans i PP contra la candidatura de Puigdemont, Comín i Ponsatí a les europees. Una enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques apunta que tant Puigdemont com Junqueras haurien de ser elegits. Les eleccions europees a l’estat espanyol les guanyaria el PSOE que obtindria entre el 29 i el 31% dels vots. Vox entraria al parlament europeu amb 4 o 5 escons.

Un incendi es va produir ahir a finals de tarda a prop de la Plaça Catalunya de Perpinyà. El foc es va declarar a la cuina d'un apartament i va mobilitzar un important dispositiu de bombers. L’incendi no va provocar danys importants.

Altre incendi ahir a la tarda en una cabana de jardí al centre de Cabestany. Una persona va ser lleugerament ferida. Els bombers van haver de sortir bombones de gas de la cabana per evitar una explosió.

Rugbi a 13: avui tindran lloc els funerals de Bruno Guasch, una referència pel que fa del rugbi a 13 a Catalunya Nord. El qui era germà del president dels Dracs Catalans va morir dimecres a l’edat de 58 anys. Bruno Guasch va ser jugador del Sant Esteve i del XIII Català. El funeral es farà aquesta tarda a l’església de Vilallonga de la Salanca.

Rugbi a 15: el jugador de l’USAP David Mélé ha fitxat per un equip de rugbi dels Estats Units. El jugador ja va anunciar que es retirava com a jugador per esdevenir entrenador del club d’Austin al Texas.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé