L’informatiu del dijous 09 de maig 2019

S'anuncia una forta mobilització avui a Catalunya Nord en defensa del servei públic. La quasi totalitat dels sindicats criden a manifestar en la majoria de sectors de la funció pública, com a l'ensenyament, els transports, les col·lectivitats locals, les finances públiques o a l'hospital. Els sindicats alerten que al departament prop del 25% de la població activa treballa a la funció pública, per tant una pèrdua de llocs de treball tindria un impacte molt negatiu sobre el conjunt de l'economia del departament. La manifestació ha estat convocada a les 10h30 del matí a Plaça Catalunya.

El dilluns vinent tindrà lloc al Casal de Perpinyà la segona sessió de proves per analitzar la quantitat de glifosat que tenim al cos. La campanya Glifosat 66 consisteix a recollir diverses proves d’orina per, més endavant, denunciar davant la justícia els responsables que produeixen i autoritzen l’ús i la venda d’aquesta molècula considerada perillosa.
Per participar-hi us heu d’inscriure per mail a «campagneglyphosate66@yahoo.com».
Les proves es faran entre les 6 i les 8 del matí al Casal sota la mirada de dos juristes apoderats.

El judici contra el procés continua avui fins aquest migdia, amb declaracions de més votants de l’1-O citats per la defensa. Però avui també declararà un expolicia espanyol, que es va encarar amb companys seus per la violència amb què van actuar.

El líder del Partit Socialista de Catalunya, Miquel Iceta podria ser nomenat president del Senat espanyol. El PSOE té majoria absoluta al senat després de les darreres eleccions. Per tant, Iceta té garantida la seva elecció, a condició que sigui designat senador pel Parlament de Catalunya. Iceta ha renunciat al seu escó al parlament, però la seua elecció com a senador no serà tan fàcil. De moment JxCat, ERC i la CUP han forçat que s'ajorni l'elecció fins dimecres que ve.

Les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona han estat guanyades clarament per una llista independentista que rebia el suport de l’ANC. La candidatura Eines de País ha aconseguit 32 dels 40 llocs que es trien per sufragi directe.

Rugbi a 15: l'USAP ha anunciat el fitxatge de dos mig d'obertura per la temporada que ve, són Thibauld Suchier i Quentin Étienne. El club ha de fer front a la baixa de diversos jugadors en aquesta posició, com ara Passy Jackson que fitxa pels London Irish, Enzo Selponi que jugarà a Grenoble i David Mélé que es jubilarà a finals d'any.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé